ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά το ΧΑ μετά τη διήμερη διόρθωση- Κλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά ταμπλό

11:42 - 09 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Βρίσκει ξανά το ρυθμό του το ΧΑ και αντιδρά ανοδικά μετά τη διόρθωση των δύο ημερών. Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,90% βοηθούμενος από το καλό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγοράς με το τζίρο πάντως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να αυξάνει τη μεταβλητότητα στη συνεδρίαση.

Στο άνοιγμα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,26%. Η αξία των συναλλαγών μετά από μία ώρα συνεδρίασης δεν ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ. Ο χαμηλός τζίρος ήταν αναμενόμενος λόγω των διακοπών του Αυγούστου. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 53 ενισχύονται και 30 υποχωρούν. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει για την Coca Cola που ενισχύεται 2,46% αλλά με σημαντικό άνοιγμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Ανοδικά κινείται και η Φουρλής με τη μετοχή επίσης να έχει σημαντικό άνοιγμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ περισσότερη βοήθεια στο βασικό χρηματιστηριακό δείκτη προσφέρει η Alpha Bank και η Eurobank που καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Στις ανοδικές μετοχές η Βιοτέρ κερδίζει 9% και στη συνέχεια ακολουθούν μετοχές που όμως έχουν ελάχιστες συναλλαγές.

Αναλυτές δεν αποκλείουν διολίσθηση έως τις 1.680 μονάδες αλλά σημειώνουν πως η αγορά έχει τις δυνάμεις και τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» για να κινηθεί εκ νέου ανοδικά και να διασπάσει την αντίσταση των 1.780 μονάδων.

Κλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Θετικό κλίμα, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών συνεδριάσεων, καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην εκκίνηση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας. Οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Το χορό των κερδών σέρνουν οι εταιρείες του μεταλλουργικού κλάδου και του κλάδου των πετρελαιοειδών.

Όλα τα φώτα στρέφονται στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και αγορών ομολόγων.

Κατά 1,14% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Στα 1,3286 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή το ευρώ ξεπέρασε τα επίπεδα των 1,33 δολαρίων, στον απόηχο του ισχυρού πλήγματος που προκάλεσε στο δολάριο η απογοητευτική εικόνα των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,49% στις 5.412 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 1,16% στις 6.332 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC καταγράφει άνοδο 1,46% στις 3.770 μονάδες.

Ισχυρές οι επιδόσεις του μεταλλουργικού κλάδου. Στο +1,81% η Rio Tinto και στο +1,90% η Anglo American.

Άνοδο 1% καταγράφουν τα συμβόλαια του χαλκού. Το αργό ενισχύεται κατά 62 σεντς, διαπραγματευόμενο στα 81,32 δολάρια το βαρέλι.

Αύξηση 3,8% κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο, συγκρινόμενες με τα επίπεδα του Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι γερμανικές εισαγωγές, τον ίδιο μήνα, σημείωσαν αύξηση 1,9%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 09 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.