ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση με περιορισμένες συναλλαγές - Σε υψηλό 12 εβδομάδων οι ευρωαγορές – Ανοδικά τα futures στη Wall

13:48 - 09 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Εξανεμίστηκαν τα κέρδη της αγοράς και ο γενικός δείκτης συσσωρεύει γύρω από τα επίπεδα κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής. Ο τζίρος όπως αναμενόταν λόγω των διακοπών του Αυγούστου είναι εξαιρετικά περιορισμένος και αναλυτές εκτιμούν πως όλη η εβδομάδα θα κυλίσει με ανάλογους ρυθμούς.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης παραμένει πάνω από τις 1.700 μονάδες και συγκεκριμένα βρίσκεται στις 1.715 μονάδες με κέρδη 0,15% και τον τζίρο στα 28 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 80 υποχωρούν και 57 ενισχύονται. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,17% και ο FTSE ASE 20 κατά 0,08%.

Χωρίς ειδησεογραφία κινείται η αγορά με το ενδιαφέρον σήμερα να συγκεντρώνεται στη μετοχή της Coca Cola που βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση των μετοχών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Κέρδη άνω του 1% καταγράφει και η Eurοbank, ενώ πτωτικά κινούνται ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Τιτάν και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κέρδη 12% καταγράφει η Προοδευτική και 10,35% η Nutriart. Βιοτέρ, ΕΒΖ και Φουρλής ενισχύονται επίσης με συναλλαγές που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν υψηλές. Στον Αντίποδα απώλειες με όγκο καταγράφει η Vell Group, η Βωβός και η Χατζηιωάννου.

Κλίμα ευφορίας σε Ευρώπη και Wall

Σε υψηλό 12 εβδομάδων ''σκαρφαλώνουν'' σήμερα οι ευρωαγορές, ενώ το χορό των κερδών σέρνουν οι εταιρείες του μεταλλουργικού κλάδου και του κλάδου των πετρελαιοειδών. Ανοδικά και τα παράγωγα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και αγορών ομολόγων.

Ράλι 1,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600. Στα 1,3265 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή το ευρώ ξεπέρασε τα επίπεδα των 1,33 δολαρίων, στον απόηχο του ισχυρού πλήγματος που προκάλεσε στο δολάριο η απογοητευτική εικόνα των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,33% στις 5.403 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 1,27% στις 6.339 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC καταγράφει άνοδο 1,56% στις 3.774 μονάδες.

Ισχυρές οι επιδόσεις του μεταλλουργικού κλάδου. Στο +2,1% η Rio Tinto και στο +1,90% η Anglo American.

Επιπλέον, ράλι 2,5% για τη BP, που βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει κέρδη για έκτη μέρα, τη μεγαλύτερη διάρκεια ανόδου από την διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπου του Μεξικού τον Απρίλιο.

Η GDF Suez και International Power ενισχύονται άνω του 1%, καθώς πηγές διέρρευσαν ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης.

Άνοδο 1% καταγράφουν τα συμβόλαια του χαλκού. Το αργό ενισχύεται κατά 62 σεντς, διαπραγματευόμενο στα 81,32 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,37% στα 1.210 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο για ένατη μέρα, το μεγαλύτερο ράλι από το Νοέμβριο.

Αύξηση 3,8% κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο, συγκρινόμενες με τα επίπεδα του Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι γερμανικές εισαγωγές, τον ίδιο μήνα, σημείωσαν αύξηση 1,9%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 09 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.