ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση περιμένουν οι ΑΧΕ - Κέρδη στην Ευρώπη - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

09:20 - 16 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Μετά από ένα σερί υποχώρησης επτά συνεδριάσεων οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση τιμών γύρω από τα νέα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών οι ΑΧΕ σημειώνουν στα πρωινά τους reports πως η αξία των συναλλαγών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, περιμένουν όμως βελτίωση προς το τέλος της εβδομάδας.

Η αγορά βρίσκεται πάντως σε κρίσιμα επίπεδα αφού γενικός δείκτης και FTSE ASE 20 διαπραγματεύονται εντός της ζώνης που σχηματίζουν οι κινητοί μέσοι των 30 ημερών (απλός και εκθετικός), ζώνη που συνήθως δίνει αξιόπιστα σήματα αγοράς ή πώλησης. 

Marfin
Οι δείκτες FTSE 20, FTSE mid cap και FTSE small cap υποχώρησαν κατά 5,8%, 4,1% και 4,8% αντίστοιχα σε επίπεδο εβδομάδας. Ο τραπεζικός κλάδος μετά από το ισχυρό του ράλι κατέγραψε απώλειες 7,7%. Η αγορά θα συσσωρεύσει πιθανότατα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι όγκοι αναμένονται χαμηλοί λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, σταδιακά όμως θα βελτιώνονται προς το τέλος της εβδομάδας. Όποιο ενδιαφέρον υπάρξει θα κατευθυνθεί στον τραπεζικό κλάδο. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για των πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα με χαμηλούς όγκους και για το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με περιορισμένους όγκους συναλλαγών. 

Beta
Οι μετοχές αναμένεται να διαπραγματευθούν κοντά στα ίδια επίπεδα με τους όγκους να παραμένουν χαμηλοί λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων.

(upd) Κέρδη στις ευρωαγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Ανοδικά άνοιξαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αισιοδοξία από τα deals που ανακοινώθηκαν να επισκιάζει τις ανησυχίες για τη δυναμική της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,5%. Την Παρασκευή έκλεισε με εβδομαδιαία πτώση κατά 1,2%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 5.299 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,61% στις 6.147 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,36% στις 3.624 μονάδες.

Ανοδος 2,4% για την Cairn Energy, καθώς η Vedanta Resources προχωρά στην εξαγορά του 60% της πετρελαϊκής θυγατρικής της εταιρείας στην Ινδία.

Η Aviva ενισχύεται κατά 1,5% μετά την απόρριψη προσφοράς από την RSA Insurance Group για τις ασφαλιστικές της δραστηριτότητες σε Βρετανία, Ιρλανδία και Καναδά.

Στο +5,4% η Hochtief. Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανία προβλέπει αύξηση των παραγγελιών της φέτος.

Κέρδη 3,6% για την Hennes & Mauritz, καθώς η μεγαλύτερη αλυσίδα ένδυσης στην Ευρώπη ανακοίνωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις των ομώνυμων καταστημάτων τον Ιούλιο.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, ωστόσο με απώλειες οι περισσότερες, με φόντο τις ανησυχίες που πυροδότησε η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας με το μικρότερο ρυθμό των τελευταίων τριών τριμήνων, με την Κίνα να της παίρνει τον ‘τίτλο’ το δεύτερο τρίμηνο του έτους ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.  Το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το β’τρίμηνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πάντως, η Ιαπωνία παρέμεινε μεγαλύτερη από την Κίνα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Απώλειες 0,1% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific.

Πτώση 0,31% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,61% έκλεισε ο Nikkei 225. Ανοδικά κατά 0,22%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Κέρδη 2,08% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα.

Στις ασιατικές αγορές, η Sony έχασε 3,3%, ενώ η Honda Motor υποχώρησε κατά 1,2% στο Τόκυο.

Στο Χονγκ Κονγκ, η Sun Hung Kai Properties, σημείωσε απώλειες 4% εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης για ακίνητα στην πόλη.

Ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Wall, καθώς o Dow Jones υποχώρησε 0,16% στις 10.303 μονάδες, ο Nasdaq βρέθηκε στο -0,8% στις 2.173 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,4% στις 1.079 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 16 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.