ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάση από το εξωτερικό στο ΧΑ - Κέρδη στην Ευρώπη - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

09:21 - 17 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένουν οι αναλυτές για το σημερινό άνοιγμα. Η αξία των συναλλαγών εκτιμάται πως και σήμερα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και πιθανότατα θα δώσει νευρικότητα στην αγορά. Για την Ευρώπη αναμένεται θετικό άνοιγμα με το ενδιαφέρον να στρέφεται το μεσημέρι στις ΗΠΑ όπου αναμένονται μακροοικονομικά στοιχεία να ανακοινωθούν.

Marfin
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων για μία ακόμη ημέρα περιμένουμε μία νευρική συνεδρίαση. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ καθώς και στα στοιχεία για την οικονομική εμπιστοσύνη (ZEW) στη Γερμανία. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια. 

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να λάβει κατεύθυνση από τους ευρωπαϊκούς δείκτες με την αξία των συναλλαγών να είναι ωστόσο χαμηλή. 

Beta
Το ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές θα είναι στραμμένο στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Πήγασος
Η τεχνικής μορφής ασθενική ανοδική αντίδραση δεν θεωρούμε ότι μετέβαλε το βραχυπρόθεσμο αρνητικό momentum της ελληνικής αγοράς, καθώς εκτιμούμε ότι η πλευρά των πωλητών συνεχίζει να καθορίζει την γενική τάση. Μολονότι ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε χθες κόντρα στις κυριότερες διεθνείς αγορές, η απουσία σημαντικών καταλυτών που θα προσδώσουν στην εγχώρια αγορά ιδιαίτερους λόγους συνέχισης της αυτονόμησης μας κάνει σκεπτικούς σε τοποθετήσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά κινήσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε ως προτιμότερη μια διαχειριστική λογική που προκρίνει την αύξηση της ρευστότητα του χαρτοφυλακίου μας όποτε ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί ανοδική αντίδραση προς την περιοχή των 1.640 μονάδων.

(upd) Θετικό κλίμα στην Ευρώπη - Μεικτά πρόσημα στην Ασία 

Ανοδικά άνοιξαν σήμερα οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο τα ενθαρρυτικά εταιρικά αποτελέσματα των Carlsberg και Wienerberger.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,40% στις 5297 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 0,62% στις 6148 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει άνοδο 0,77% στις 3.625 μονάδες.

Με μεικτά πρόσημα για μία ακόμη συνεδρίαση έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με φόντο τα κέρδη στις αυστραλιανές τράπεζες και τον κλάδο παραγωγής ενέργειας. Στον αντίποδα οι έντονες πιέσεις στις ιαπωνικές τράπεζες, ενώ οι αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Ανοδικά τα παράγωγα στις ευρωαγορές.

‘Ανοδος 0,7% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific.

Πτώση 0,24% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,38% έκλεισε ο Nikkei 225. Πτωτικά κατά 0,16%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Κέρδη 0,17% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα. Στη Ν. Κορέα ο Kospi Index ενισχύθηκε κατά 0,65%.

Κέρδη 2% για τη National Australia Bank, εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, όπως κάνει τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η Tokyo Electric Power ενισχύθηκε κατά 1,7%, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε σίγουρα ‘χαρτιά’.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές τράπεζες. Απώλειες 1,2% για την Sumitomo Mitsui Financial Group και 0,8% για την Mizuho Financial Group.

Χθες, νευρικότητα και μεικτά πρόσημα επικράτησαν στην αμερικανική αγορά, αφού ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 10.302 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 1.079 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,39% στις 2.182 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 17 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.