ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώνεται ξανά η ψυχολογία- Χωρίς αλλαγές οι δείκτες MSCI - Απώλειες στην Ευρώπη - Κέρδη στην Ασία

09:23 - 18 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση αφού τα χθεσινά κέρδη τόνωσαν ξανά την ψυχολογία των επενδυτών. Δυο αντιστάσεις βρίσκει σε κοντινή απόσταση ο γενικός δείκτης και πριν διασπάσει τις 1.700 μονάδες. Στους δείκτες MSCI δεν έγινε κάποια αλλαγή για τις ελληνικές μετοχές και συγκεκριμένα στους δείκτες Standard και Euro-PanEuro.

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.   

Marfin
Η θετική ψυχολογία διαχύθηκε σε όλο το ταμπλό. Δε βρίσκουμε κάποιο λόγο για αλλαγή στην ψυχολογία και περιμένουμε θετικό άνοιγμα. 

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να περιμένουμε η αγορά να κρατήσει τα χθεσινά της κέρδη πριν τεστάρει υψηλότερα επίπεδα. 

Beta
Η θετική διάθεση από τη χθεσινή συνεδρίαση πιθανότατα θα διατηρηθεί και σήμερα, λόγω καταλυτών από το εξωτερικό.

Πήγασος
Ξεκίνημα από ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ώστε να απορροφηθεί σταδιακά η έντονη ανοδική χθεσινή κίνηση και το θετικό κλείσιμο των Αμερικανικών δεικτών ως αποτέλεσμα των καλύτερων των εκτιμήσεων ανακοινωθέντων στοιχείων εταιρικής κερδοφορίας.  Η απόσταση που πήρε χθες ο Γενικός Δείκτης από τον δημοφιλή κινητό μέσο των 30 ημερών (1.640 μονάδες) αφήνει αυτό το μικρό, κατά την εκτίμησή μας, περιθώριο συνέχισης της ανόδου, μέχρι και την περιοχή των 1.695 μονάδων, απ' όπου και διέρχεται η χρονοσειρά των 15 ημερών. Επισημαίνουμε, πάντως, ότι όσο πλησιάζουμε προς τα προαναφερθέντα επίπεδα, η ιδεατή διαχειριστικά επιλογή προκρίνει τη μείωση κάποιων θέσεών μας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να κάνουμε χρήση της αυξημένης ρευστότητας για την αντιμετώπιση παντός ενδεχομένου.

(upd) Πτωτικά η Ευρώπη - Ανοδικά η Ασία 

Δεν κατάφερε να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, με τους μεγαλύτερους δείκτες να κινούνται πτωτικά στο άνοιγμα. 'Βαρίδι' ο μεταλλευτικός κλάδος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,54% στις 5.322 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στο - 0,56% στις 3.643 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,48% στις 6.177 μονάδες.

Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, καθώς το κόστος ασφάλισης κινδύνου στα ομόλογα υποχώρησε μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, πολύ πάνω από τις προβλέψεις. Πτωτικά κινούνται τα παράγωγα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 0,4% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific. Απώλειες 0,2% για τα παράγωγα του S&P.

Ανοδος 1,17% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο +0,95% έκλεισε ο Nikkei 225. Πτωτικά κατά 0,19%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες 0,22% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα. Ανοδος 0,47% για τον Kospi στη Ν. Κορέα. Ο δείκτης Straits στη Σιγκαπούρη έκλεισε με κέρδη 0,14%.

Η ισοτιμία γιεν/ευρώ διαμορφώθηκε στο 109,73, από 110,19 χθες.

Απώλειες 3,5% για την BHP Billiton, καθώς η Potash απέρριψε προσφορά εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων.

Η Honda Motor Co. και η Nintendo Co., των οποίων τα έσοδα από τη Βόρεια Αμερική ξεπερνούν το 40%, ενισχύθηκαν κατά 1,9% έκαστη.

Η Westfield Group έκλεισε με κέρδη 2% καθώς ο γίγαντας των εμπορικών κέντρων ανακοίνωσε κέρδη άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ανοδικά έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones κέρδισε 1,01% στις 10.405 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 2.209 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2% στις 1.092 μονάδες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 18 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.