ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδύναμο άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ- Κέρδη στην Ευρώπη - 'Βουτιά' στην Ασία

09:13 - 20 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Ο προβληματισμός επέστρεψε στο ΧΑ μετά τις χθεσινές απώλειες και τη νέα προσέγγιση της περιοχής όπου εντοπίζονται οι κινητοί μέσοι των 30 ημερών (απλός και εκθετικός). Παράλληλα η υποχώρηση των διεθνών αγορών εντείνει τον προβληματισμό για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν αδύναμη συνεδρίαση με περιορισμένες συναλλαγές λόγω και των χθεσινών απωλειών στις ΗΠΑ. Τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά, ενώ απώλειες κατέγραψαν και οι αγορές στην Ασία.

Marfin
Περιμένουμε μία ακόμη ήσυχη συνεδρίαση.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα ακολουθώντας τις απώλειες των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία. Περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση από το άνοιγμα των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών.   

Beta
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες αναμένεται να ανοίξουν από χαμηλότερα επίπεδα, ενώ η εγχώρια αγορά πιθανότατα θα ακολουθήσει. Δικαιώματα στο χρηματιστήριο παραγώγων λήγουν σήμερα. Η αγορά περιμένει τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται από την επόμενη εβδομάδα.

Πήγασος
Η διατήρηση της καθοδικής κίνησης αποτελεί το κυρίαρχο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση, αφού το χθεσινό "άκομψο" κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πάνω στο δημοφιλή κινητό μέσο των 30 ημερών και στα χαμηλά ημέρας για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση διατήρησε ανέπαφο το αμιγώς πτωτικό βραχυπρόθεσμο momentum. Περαιτέρω, στη διατήρηση της τάσης συνδράμει και η έλλειψη σημαντικών εγχώριων καταλυτών, κάνοντας πιο ευάλωτη την ελληνική κεφαλαιαγορά υπό την έννοια ότι αυξάνει το βαθμό συσχέτισής της με τις αρνητικές τάσεις που επικρατούν στην παρούσα στις κυριότερες διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε ένα πτωτικό ξεκίνημα προς την περιοχή των 1.635 μονάδων (1ο επίπεδο στήριξης), με ενδεχόμενη διάχυση των πωλήσεων να φέρνει το Γενικό Δείκτη προς τις 1.625 μονάδες (2ο επίπεδο στήριξης), τοποθετώντας το άνω όριο μίας πιθανής ενδοσυνεδριακής ανοδικής αντίδρασης στα επίπεδα των 1.655 μονάδων (pivot point).

(upd) Θετικό κλίμα στην Ευρώπη - 'Βουτιά' στην Ασία

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, με φόντο τα κέρδη σε πετρελαϊκό και μεταλλευτικό κλάδο και τα deals στο επίκεντρο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 5.225 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,28% στις 3.582 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,10% στις 6.081 μονάδες.

Ανοδος 5,4% για την Dana Petroleum μετά την πρόταση επιθετικής εξαγοράς ύψους 1,87 δισ. στερλινών από την Korea National Oil Company.

Η βρετανική Mitchells & Butlers ενισχύεται κατά 1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει 333 περιφερειακές παμπ.

Κέρδη στον μεταλλευτικό κλάδο. Στο +1,1% η BHP Billiton.

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο – τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο βδομάδων – εν μέσω ανησυχιών για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα. Πτώση 1,71% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -1,93% έκλεισε ο Nikkei 225. Με απώλειες κατά  0,70%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες 1,29% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα. Στη Ν. Κορέα ο Kospi Index υποχώρησε κατά 0,31%.

Απώλειες ύψους 1,4% σημείωσε ο δείκτης MSCI Asia Pacific. Τα παράγωγα του S&P υποχώρησαν κατά 0,1%.

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ενισχύηκε το γιεν έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 109,02 γιεν/ευρώ.

Μεγάλη πτώση για την Billabong μετά την πρόβλεψη για κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πτώση 2,1% για την Sharp μετά από δημοσίευμα ότι θα μειώσει την παραγωγή στις οθόνες υγρών κρυστάλλων. Απώλειες 2% για την Sony Corp.και 1,6% για την Panasonic Corp. και 1,3% για την Samsung Electronics Co.

Απογοητευτική ήταν η εικόνα και στη Wall χθες, αφού ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,39% στις 10.271 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,64% στις 2.179 μονάδες και ο S&P βρέθηκε στο - 1,68% στις 1.076 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 20 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.