ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απωλειών συνέχεια για το ΧΑ - Πτώση σε Ευρώπη και αμερικανικά παράγωγα

11:33 - 20 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Από χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, όπως άλλωστε είχε φανεί και από το χθεσινό κλείσιμο του ΧΑ. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 1% με χαμηλό τζίρο (13 εκατ. ευρώ) αλλά και με χαλαρές διαθέσεις. Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον για μετοχές και ούτε η έκθεση της Bank of America- Merrill Lynch, η οποία αύξησε τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, δεν έχουν βοηθήσει.

Στην Ευρώπη οι απώλειες είναι περιορισμένες, αλλά στην Αθήνα λόγω έλλειψης βάθους οι απώλειες είναι μεγαλύτερες. Πιέζονται οι τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Αλλά και εκτός τραπεζικού κλάδου δεν υπάρχουν μετοχές που να ακολουθούν διαφορετική πορεία πλην της Coca Cola που είναι αμετάβλητη. Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να αποτελέσει στήριγμα, ενώ και ο ΟΠΑΠ υποχωρεί.

Ο FTSE 20 υποχωρεί 1,06% και χαμηλότερα κατά 0,89% κινείται ο FTSE 40. Από το σύνολο των μετοχών 65 υποχωρούν και μόλις 18 ενισχύονται. Από τις ανοδικές ξεχωρίζει η νέα ανοδική κίνηση της ΕΒΖ (+15%) αυξάνοντας τις φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία, για ενδεχόμενη πώληση. Ανοδικά και η Μπάμπης Βωβός με καλές συναλλαγές.

(upd) Απώλειες στις ευρωαγορές – Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Διευρύνουν τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, μετά από ένα θετικό άνοιγμα που όμως κράτησε λίγο, οι ευρωπαϊκές αγορές. Μεγάλο ‘βαρίδι’ οι έντονες πιέσεις σε αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστικό κλάδο, που επισκιάζουν την αισιοδοξία που δημιουργούν τα νέα deals.

Στο αρνητικό κλίμα συντελούν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Axel Weber, ο οποίος ανακοίνωσε πως η απόσυρση των μέτρων στήριξης της ρευστότητας θα ξεκινήσει από το α΄τρίμηνο του 2011.

 Την ίδια στιγμή, το δολάριο παραμένει πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών, στα οποία υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, έναντι του γιεν.

Αναλυτικά, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,8% στα 1,271 δολάρια έναντι του δολαρίου, ενώ το δολάρια ενισχύεται στα 85,42 γιεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,54% στις 5.183 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στο -0,85% στις 3.542 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,79% στις 6.027 μονάδες.

Απώλειες 0,6% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, μετά από πτώση 1,4% χθες.

Η Valeo έστρωσε το δρόμο για τις απώλειες στον κλάδο αυτοκινήτων, που θεωρείται από τους πιο ευάλωτους στην κρίση.  Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ανταλλακτικών στη Γαλλία υποχωρεί 3,2%.

Στο  -2,1% η Porsche και στο -1,4% η Fiat.

Δεύτερη μέρα απωλειών για τη Holcim Ltd., που βρίσκεται στο -2,8%, μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής από τους αναλυτές σε Credit Suisse, Deutsche Bank και Helvea.

Στον αντίποδα, η βρετανική Dana Petroleum κερδίζει πάνω από 5% , μετά την προσφορά επιθετικής εξαγοράς ύψους 2,9 δις δολαρίων από την Korea National Oil Corp..

Η ανταγωνίστρια BG Group ενισχύεται κατά 4,8%.

Η βρετανική Mitchells & Butlers ενισχύεται κατά 1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει 333 περιφερειακές παμπ.

Κέρδη στον μεταλλευτικό κλάδο. Στο +1,1% η BHP Billiton, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην επιθετική εξαγορά ύψους 39 δισ. δολ. της Potash.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 20 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.