ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος χωρίς τζίρο- Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά ταμπλό- Κλειστό, λόγω αργίας, το Λονδίνο

11:42 - 30 Αυγ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές ξεκίνησε μία ακόμα χρηματιστηριακή εβδομάδα με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να καταγράφει άνοδο λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων και να βοηθάει την αγορά. Κέρδη καταγράφουν και οι υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ ενδιαφέρον εντοπίζεται και στη μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω των αλλαγών που αναμένονται γύρω από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Πάντως η χαμηλή αξία συναλλαγών δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τους συμμετέχοντες στην αγορά, αφού και οι τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν πως για να ξεπεράσουμε κρίσιμες αντιστάσεις, θα πρέπει να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές. Μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ο τζίρος ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ με το γενικό δείκτη να κερδίζει 1,68% και να βρίσκεται στις 1.572 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 1,57% και ο FTSE ASE 20 κατά 1,80%. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 60 ενισχύονται και 24 υποχωρούν.

Κέρδη άνω του 4% καταγράφει η Βωβός και άνω του 6% η Έλαστρον που ανακοίνωσε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σημαντικά έιναι και τα κέρδη της Coca Cola λλά και της Forthnet. Πτωτικά κινείται η Avenir και το προνόμιο της Μηχανικής.

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά ταμπλό – Κλειστό, λόγω αργίας, το Λονδίνο

Μικρά κέρδη καταγράφουν στην έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κι ενώ οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan) να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, προκειμένου να «χαλαρώσει» τη νομισματική της πολιτική και να στηρίξει την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας. Ωστόσο οι επενδυτές φαίνεται να ανέμεναν πιο δραστικά μέτρα από την BOJ. Κλειστό, λόγω αργίας, το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών στρέφεται και στις επιχειρηματικές ειδήσεις. Ξεχωρίζουν η εξαγορά μονάδας της Infineon από την Intel και η προσφορά της Sanofi-Aventis για την εξαγορά της Genzyme.

Κατά 0,35% ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης Παρασκευής. Στα 1,2724 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 0,21% στις 5.963 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC καταγράφει άνοδο 0,11% στις 3.511 μονάδες.

Την επέκταση των μέτρων για τη νομισματική χαλάρωση ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, προκειμένου να αντιστραφεί η μεγάλη άνοδος του γεν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου, στην οποία αποφασίσθηκε να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 0,1%. Η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε τη χορήγηση νέων έκτακτων δανείων εξάμηνης διάρκειας, μέσω ειδικών μηχανισμών παροχής πόρων, προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια στην αγορά και να χαλαρώσουν τα χρηματοοικονομικά δίκτυα. Επίσης, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή και άλλους μηχανισμούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας ιδιαίτερα τη συχνότητα και τα ποσά των χορηγήσεών της.

Κέρδη 0,75% για τη μετοχή της Sanofi-Aventis που δημοσιοποίησε προσφορά για την εξαγορά της Genzyme έναντι τιμήματος 18,5 δισ. δολ. Με επιστολή του επικεφαλής της Sanofi, Chris Viehbacher προς τον ομόλογό του στη Genzyme, Henri Termeer, κοινοποιείται η προσφορά που αντιστοιχεί στα 69 δολ. ανά μετοχή.

Άνοδος 1,05% για την Intel που κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της μονάδας ασύρματης επικοινωνίας της γερμανικής Infineon έναντι τιμήματος 1,4 δισ. δολ. Η συμφωνία έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Intel ότι προσφέρει 7,7 δισ. δολ. για την εξαγορά της McAfee. Η συναλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Τη μεγαλύτερη μείωση σε διάστημα 16 μηνών κατέγραψαν τον Αύγουστο οι τιμές κατοικίας στη Βρετανία σύμφωνα με στοιχεία της Hometrack. Η μέση τιμή μιας κατοικίας υποχώρησε κατά 0,3% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιουλίου για να διαμορφωθεί περί τις 158.200 στερλίνες ή 246.000 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί στις βρετανικές τιμές κατοικίας από τον Απρίλιο του 2009. Συγκρινόμενες με τα επίπεδα του Αυγούστου του 2009, οι τιμές κατοικίας κατέγραψαν αύξηση 1,5%. ήτοι η μικρότερη ενίσχυση σε διάστημα πέντε μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:22 - 30 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.