ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξελίξεις αναμένουν οι επενδυτές- Κοιτάζει ψηλότερα το ΧΑ- Ανοδικά Ευρώπη και αμερικανικά παράγωγα

13:55 - 03 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο αναμένει η επενδυτική κοινότητα με τα βλέμματα να έχουν επικεντρωθεί στην Alpha Bank και τη Eurobank. Οι δύο τράπεζες αποτιμώνται σχεδόν το ίδιο στο ταμπλό και υπάρχουν φήμες για συγχώνευση. Ωστόσο κάποιοι χρηματιστές δηλώνουν επιφυλακτικοί και περιμένουν επίσημες ανακοινώσεις χωρίς να υιοθετούν τη φημολογία. Πάντως σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δύο τίτλοι, ανοδικά κινείται και η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κάτι δείχνει να αλλάζει στο ΧΑ, αν και τεχνικοί αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν επιβεβαίωση της διάσπασης των 1.620 μονάδων. Η διάσπαση δίνει τεχνικό σήμα εισόδου και δεν αποκλείουν επιτάχυνση της ανοδικής κίνησης. Ο ρυθμός την τελευταία ώρα έχει πέσει και ο τζίρος αν και υψηλός για τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, δείχνει να έχει καθίσει. Σημειώνεται πως έχουν γίνει και αρκετά πακέτα. Πιο αναλυτικά στα 72 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συναλλαγές εκ των οποίων 11,3 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτα που έγιναν σε πολλές μετοχές του FTSE 20. 

Οριακές είναι οι απώλειες της Coca Cola, ενώ κέρδη καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΤΙΤΑΝ. Συνολικά 96 τίτλοι ενισχύονται και 50 υποχωρούν. Από τις ανοδικές ξεχωρίζει η Μαθιός, η Vell Group, η Παρνασσός, η Σωλ.Κορίνθου, η ΕΧΑΕ και η Centric. Από αυτές που υποχωρούν όγκο έχει κάνει μόνο η ΙΑΣΩ.

(upd) Κέρδη στην Ευρώπη - Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

Διευρύνου τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ευχάριστη έκπληξη των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ανοδικά κινούνται και τα futures στη Wall.

Καλύτερη του αναμενόμενου ήταν η εικόνα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ κατά το μήνα Αύγουστο, με τα μισθολόγια εκτός αγροτικού τομέα να σημειώνουν πτώση 54.000 από μείωση 131.000 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν διπλάσια πτώση, κατά 105.000 θέσεις εργασίας. Η ανεργία ανήλθε στο 9,6% από 9,5% τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο από το Μάιο.

Αλμα 1,5% πραγματοποιεί σήμερα η τιμή του σιταριού, μετά από τη χθεσινή άνοδο κατά 2%, στον απόηχο της απόφασης της Ρωσίας να επεκτείνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ως το Νοέμβριο του 2011.

Κατά 1%  ενισχύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κι ενώ χθες έκλεισε αμετάβλητος. Στα 1,2834 δολάρια ενισχύεται το ευρώ.

Στο Λονδίνο o FTSE 100 κερδίζει 0,44% στις 5.395 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,43% στις 6.110 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,70% στις 3.657 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται οι εταιρείες πετρελαίου και ο μεταλλουργικός κλάδος.

Στις 56,2 μονάδες υποχώρησε τον Αύγουστο ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη, έναντι των 56,7 μονάδων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit που δόθηκαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση ακόμη μεγαλύτερη, στις 56,1 μονάδες. Ο PMI υπηρεσιών, τον ίδιο μήνα, σημείωσε ελαφρά άνοδο στις 55,9 μονάδες, από 55,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Μεγάλύτερη του αναμενομένου επιβράδυνση κατέγραψε τον Αύγουστο ο κλάδος των υπηρεσιών στη Βρετανία. Ο σχετικός δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 51,3 μονάδες, από 53,1 μονάδες τον Ιούλιο κι ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 52,8 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 03 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.