ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύρισε deal στην αγορά - Μικρά κέρδη στην Ευρώπη - Κλειστή η Wall

12:52 - 06 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Μύρισε deal στην αγορά - Μικρά κέρδη στην Ευρώπη - Κλειστή η Wall
Eurobank και Alpha «πρωταγωνιστούν» στη σημερινή αντίδραση της αγοράς, διατηρώντας τη φημολογία περί συγχώνευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή οι χρηματιστές «ενημέρωναν» τους πελάτες τους ότι από ώρα σε ώρα αναμενόταν «σχετική» ανακοίνωση, η οποία δεν «βγήκε» ποτέ και κατά την αγορά μοιάζει σαν τον ανασχηματισμό που όλο ανακοινώνεται, αλλά ανακοίνωση πουθενά στον ορίζοντα...
Στην αγορά θεωρούν ότι μυρίζει deal. Εδώ και δύο μήνες οι κεφαλαιοποιήσεις των δύο τραπεζών μοιάζουν να πηγαίνουν «χέρι – χέρι». Η κεφαλαιοποίηση της Eurobank διαμορφώνεται στα 3,140 δις. ευρώ και της Alpha στα 3,105 δις. ευρώ. Προς το παρόν υπάρχουν διαψεύσεις, αλλά μόνο στο παρασκήνιο, κάτι το οποίο συντηρεί τις φήμες. Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα διατηρείται η αντίδραση, με την αντίσταση σ’ αυτή τη συγκυρία να εντοπίζεται κοντά στις 1.680 μονάδες. Κέρδη 3,74% σημειώνονται στην Eurobank, στα 5,82 ευρώ και 2,65% για την Alpha, στα 5,80 ευρώ. Κέρδη 1,81% για την Πειραιώς και 1,45% για την ΕΤΕ. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, με το μισό τζίρο να έχει γίνει στις τράπεζες.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές - Κλειστή σήμερα η Wall

Μικρή άνοδο καταγράφουν στην έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας κι ενώ η αισιοδοξία συνεχίζεται στους κύκλους των επενδυτών, μετά τα ικανοποιητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα η Wall, για τους εορτασμούς της Labor Day.

Κέρδη 0,04% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη ο δείκτης έχει κερδίσει κοντά στο 4%, ενώ από τις αρχές του έτους μετρά κέρδη της τάξης του 3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,33% στις 5.446 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,26% στις 6.151 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 3.684 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος. Στο +0,58% η Lloyds, στο +0,64% η Commerzbank.

Κέρδη 2,20% για τη Veolia Environnement, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε buy από sell από τη Citigroup.

Άνοδος 1,86% για τη βρετανική easyJet, μετά την ανακοίνωσή της ότι τον Αύγουστο η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε σημαντικά.

Με ρυθμούς ρεκόρ «έτρεξε» κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργοδοτών Μηχανικών (Engineering Employers Federation-EEF). Ο αριθμός των βιομηχάνων που ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεών τους, κατά το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, ξεπέρασε τον αριθμό εκείνων που ανακοίνωσαν πτώση πωλήσεων, κατά 33%, έναντι 30% τo αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η EEF να συντάσσει αναφορές.

«Ιδιαίτερα επιφυλακτική και προσεκτική» παραμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς προμηνύεται  λιγότερο ευνοϊκό από το β’ τρίμηνο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν – Κλοντ Τρισέ. Ο Τρισέ είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται να δουλέψει για μια πιο ευέλικτη οικονομία, που θα μπορέσει να στηρίξει τη δυναμική ανάπτυξης της Ευρώπης.


Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Μαρίνα Φούντα
Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 06 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.