ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένεται μεταβλητότητα λόγω λήξης παραγώγων- Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:26 - 17 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές σήμερα μετά τις σημαντικές απώλειες που έχει καταγράψει η αγορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Μέρος της αδυναμίας αποδίδεται σύμφωνα και με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, που πρώτο είχε αναφερθεί στο θέμα το "R". Το ενδιαφέρον θα συνεχίζει να είναι στραμμένο στις τραπεζικές μετοχές, ενώ σήμερα οι αναλυτές δεν αποκλείουν αύξηση της μεταβλητότητας λόγω λήξης παραγώγων.

Marfin
Κάποια σταθεροποίηση δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω των απωλειών της τάξης του 4,7% σε πέντε συνεδριάσεις. Ως συνήθως το όποιο ενδιαφέρον θα κατευθυνθεί στον τραπεζικό κλάδο.

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για των πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στον δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Περιμένουμε θετικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά, με κάποια μεταβλητότητα λόγω του κλεισίματος των παραγώγων. 

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα.

Emporiki Bank
Aναμένουμε, ότι η αγορά θα δοκιμάσει να αντιδράσει από τις απώλειες του τελευταίου διαστήματος στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο.

Πήγασος
Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις σε περιβάλλον αναιμικών συναλλαγών και αρνητική αυτονόμηση σε σχέση με τις ξένες αγορές ο Γενικός Δείκτης ενδεχομένως να εμφανίσει τάσεις σταθεροποίησης κατά την σημερινή συνεδρίαση. Μέρος των πιέσεων των προηγούμενων ημερών αποδίδεται και στην αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE όπου δεν υπάρχει καμία ελληνική προσθήκη ή αναβάθμιση. Ο καθορισμός πάντως του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας εκτιμούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη αφού θα δώσει την δυνατότητα διαχειριστικών κινήσεων που θα είναι ανεξάρτητες από το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την συμμετοχή στην αύξηση. Αν και η αγορά βρίσκεται σε φάση συναλλακτικής «αδράνειας» η επιστροφή των σεναρίων στον τραπεζικό κλάδο ενδέχεται να επαναφέρει το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε μερίδα τίτλων που εμπλέκονται στην διαδικασία ζύμωσης ή προσεγγίσεων. Ως εκ τούτο σε ένα πτωτικό άνοιγμα ή σε μια καθολικά αρνητική συνεδρίαση προς την περιοχή των 1.515 μονάδων θα δοκιμάζαμε κάποιες τοποθετήσεις σε συντηρητικό βαθμό. Σε ότι αφορά την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα εξετάζαμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προς την περιοχή των 8,90 – 8,80 ευρώ και υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αποφυγή αγορών στον κλείσιμο, κοντινό περιθώριο περικοπής ζημιών, μικρό μέγεθος αγορών με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα κλπ) αφού εκτιμούμε ότι ο βαθμός μεταβλητότητας της μετοχής θα αυξηθεί ενόψει της αύξησης κεφαλαίου που ξεκινάει την προσεχή Τρίτη. Επισημαίνεται τέλος ότι σήμερα λήγουν οι σειρές παραγώγων και μετοχών για το μήνα Σεπτέμβριο με το μεγαλύτερο μέρος των ανοικτών συμβολαίων του FTSE-20 να έχουν μετακυλισθεί στην επόμενη λήξη του Δεκεμβρίου.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Θετικό κλίμα επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον MSCI Asia Pacific να μετρά κέρδη για τρίτη συνεχή εβδομάδα, καθώς τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν Research In Motion και Oracle ενθουσίασαν τους επενδυτές. Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη.

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ το ιαπωνικό γιεν.

Άνοδος 1% για τον MSCI Asia Pacific. Τρεις μετοχές ενισχύονταν για κάθε μια που υποχωρούσε. Ο δείκτης μετρά εβδομαδιαία κέρδη 2,2%.

Κέρδη 0,87% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο +1,23% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225. Άνοδος 1,08% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones κέρδισε κατά 0,21% στις 10.595 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,08% στις 2.303 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 1.125 μονάδες.

Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,28% στις 5.540,14 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 0,20% στις 6.249,65 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έχασε 0,51% στις 3.736,30 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 17 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.