ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες μετοχές πιέζονται λόγω rebalancing

16:21 - 17 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Σημαντικές πιέσεις δέχονται και σήμερα μετοχές που φεύγουν από συγκεκριμένους δείκτες FTSE. Το «R» είχε αναφερθεί πρώτο στις πιέσεις που έφεραν αυτές οι αλλαγές. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα όπου ισχύουν οι παλαιές συνθέσεις και μετοχές δέχονται πιέσεις με αυξημένες συναλλαγές καθώς αποχωρούν από συγκεκριμένους δείκτες.
Για παράδειγμα η Ιντρακόμ χάνει 8% με όγκο άνω των 360 χιλιάδων τεμαχίων, η Σωλ.Κορίνθου χάνει 3,45% με τον όγκο να ξεπερνά τις 250 χιλιάδες τεμάχια, η Χαλκόρ χάνει 5,8% με όγκο 85 χιλιάδες τεμάχια, η MIG χάνει 3,26% με όγκο 3,53 εκατ. τεμάχια και η Πειραιώς χάνει 1,35% με όγκο 2 εκατ. τεμαχίων. Η Τιτάν που επίσης αφαιρείται από δείκτες αντιδρά ανοδικά αλλά έχει χάσει σημαντικό ποσοστό στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο ΔΟΛ χάνει 9,62% με όγκο 85 χιλιάδες τεμάχια, ενώ η J&P Άβαξ δεν πιέζεται αλλά έχει υψηλό όγκο για τα δεδομένα της.

Στην επίδραση που έχει στην αγορά η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE είχε αναφερθεί και η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο σημερινό πρωινό της σχόλιο, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του «R» και διαψεύδοντας φυσικά όσους έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι δεν είναι ο κύριος λόγος της πτώσης.

Πάντως και διαχειριστές που γνωρίζουν αναφέρουν πως funds που ακολουθούν δείκτες, προβαίνουν στις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις, ακόμα και στο τελευταίο λεπτό, όταν το μέγεθος είναι μικρό (όπως είναι το μέγεθος των ελληνικών μετοχών στο σύνολο του χαρτοφυλακίου τους).

Γ.Κατικάς

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 17 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.