ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βλέμματα στην Εθνική Τράπεζα- Σταθεροποίηση στην Ασία– Κλειστή η Ιαπωνία- Μεικτά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:18 - 20 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στον τραπεζικό κλάδο θα παραμείνουν εστιασμένα τα βλέμματα των επενδυτών, αφού αύριο κόβει το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου η Εθνική Τράπεζα. Οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής παρά τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Πειραιώς
Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας οι κάτοχοι μετοχών και περιμένουμε ότι η πορεία της ΕΤΕ θα καθορίσει και την πορεία της υπόλοιπης αγοράς. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν μικτά. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Οι επενδυτές φαίνεται πως διατηρούν μία στάση αναμονής περιμένοντας τις τραπεζικές εξελίξεις που δεν έχουν έρθει ακόμα. Κάποια κίνηση τεχνικής αντίδρασης δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω των απωλειών 8,1% στις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ο τραπεζικός κλάδος και η Εθνική Τράπεζα συγκεκριμένα θα βρεθούν στο επίκεντρο. Η ΕΤΕ διαπραγματεύεται αύριο χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου.

Πήγασος
Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και σωρευτικές απώλειες 15% από το υψηλό των 1.793 μονάδων «αναζητούν» διόρθωση τουλάχιστον σε βαρχυπρόθεσμη βάση μετά την μεγάλη πίεση που δέχθηκε η αγορά από την προσφορά των τραπεζικών μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα. Το κοντινό μέλλον αναμένεται ευμετάβλητο καθώς η αποκοπή των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας και η κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο ενδεχομένως να λειτουργήσουν αντίρροπα στην διαμόρφωση της τάσης. Η νευρικότητα ενδεχομένως να ενισχυθεί και από την αυριανή απόφαση του οίκου FTSE για την αξιολόγηση της Ελληνικής αγοράς για την οποία ωστόσο αρμοδίως έχει εκφραστεί θετικά ο πρόεδρος του ΧΑ. Διάσπαση των 1.520 μονάδων στο κλείσιμο της συνεδρίασης δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω υποχώρησης προς τις 1.450 μονάδες. Μια συνεδρίαση με έντονα αρνητικό πρόσημο δεν δικαιολογείται από την ειδησεογραφία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεγάλη επιφυλακτικότητα αφού μπορεί να υπάρχει αρνητικό παρασκήνιο το οποίο να αποτελεί και τον βασικό λόγο της αρνητικής αυτονόμησης του ΧΑ και των έξι συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων. Επίσης μια αναιμική συνεδρίαση σε τάση και συναλλακτικό όγκο δεν αποτελεί καλή ένδειξη για την συνέχεια λόγω της σημαντικής απομείωσης που έχουν υποστεί βραχυπρόθεσμα οι κυριότεροι τίτλοι.

Σταθεροποίηση στην Ασία- Κλειστή η Ιαπωνία- Μεικτά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφηκαν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στην αρχή της νέας εβδομάδας, κι ενώ η αγορά της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστή. Ανοδικά κινήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος, εν μέσω εικασιών ότι τα εταιρικά κέρδη θα κυριαρχήσουν επί των ανησυχιών για τυχόν επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Άνοδο 0,3% κατέγραψε ο MSCI Asia Pacific. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, εν αναμονή των στοιχείων που ανακοινώνονται σήμερα στις ΗΠΑ και αφορούν στην πορεία της αγοράς ακινήτων. «Τα στοιχεία δεν θα είναι αισιόδοξα» εκτιμά η πλειοψηφία των αναλυτών.

Με κέρδη 0,10% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στο +0,01% ο CSI 300 στην Κίνα. Άνοδος 0,35% για τον δείκτη Taiex στην Ταιβάν.

Με κέρδη τελικά κατάφερε να κλείσει την Παρασκευή η Wall, αφού ο Dow Jones έκλεισε στο +0,12% στις 10.607,93 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 2.315,61 μονάδες και o S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 1.125,64 μονάδες.

Από την άλλη μεριά με απώλειες τελικά έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,57% στις 5.508,45 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,64% στις 6.209,76 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στο -0,38% στις 3.722,02 μονάδες.


Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 20 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.