ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένοντας την Εθνική...- Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

12:26 - 20 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Ήπιες διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μία μέρα πριν από την αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής. Ο γενικός δείκτης κινείται στα επίπεδα των 1.523 μονάδων, ιδιαίτερα κρίσιμα, αν σκεφτεί κανείς ότι η στήριξη εντοπίζεται στη ζώνη των 1.515 μονάδων.
Από εκεί και πέρα χρηματιστές θεωρούν ότι οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, ενόψει της αμκ της ΕΤΕ, η οποία θα απορροφήσει μεγάλο κομμάτι της ρευστότητας. Στην αγορά, στο μεταξύ, «παίζουν» φήμες για υποβάθμιση της ίδιας της αγοράς από τον οίκο FTSE, καθώς εντός των ημερών αναμένεται το σχετικό report από το Λονδίνο. Πάντως, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να υπάρξει ως αντίβαρο στην αμκ της Εθνικής κάποιο deal, εστιάζοντας την προσοχή τους στην Πειραιώς και τη Marfin Popular. Θετικό πρόσημο, αλλά με κέρδη κάτω από 1% για την Πειραιώς, την ΕΤΕ και την Eurobank. Νέες απώλειες για τη MIG, πάνω από 2%, Motor Oil, πάνω από 1% και Μυτιληναίος κατά 0,90%.  Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, διαμορφούμενες στα 27 εκατ. ευρώ.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με άνοδο υποδέχονται τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το χορό των κερδών σέρνουν ο κλάδος των πετρελαιοειδών, οι τράπεζες και ο μεταλλουργικός κλάδος.«Φτωχή» η σημερινή ημέρα από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων.

Εν μέσω έντονων ανησυχιών για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, με τους αναλυτές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ για τη στήριξη της οικονομίας.

Κέρδη 0,40% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600. Ο δείκτης σημείωσε απώλειες 0,70% την περασμένη εβδομάδα. Μόνο την Παρασκευή σημείωσε πτώση 0,20%. Στα 1,3098 δολάρια το ευρώ που επωφελείται της αδυναμίας του αμερικανικού δολαρίου, στον απόηχο των αμφιβολιών για την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,85% στις 5.555 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,46% στις 6.238 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη0,72% στις 3.748 μονάδες.

Άνοδο 0,5% καταγράφει η Commerzbank, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε neutral από sell από τη UBS. «Η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας και το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αναμένεται να ωφελήσουν την Commerzbank», εκτιμούν οι αναλυτές της UBS.

Στο +1,07% η μετοχή της Credit Agricole, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε outperform από neutral από την Credit Suisse.

Στο +1,03% η Rio Tinto. Στο +0,94% η Fresnillo.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,45% καταγράφουν οι μετοχές της Natixis, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε neutral από outperform από την Credit Suisse.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 20 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.