ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό κλίμα στο ΧΑ λόγω διεθνών αγορών- Κλίμα ευφορίας στην Ασία- Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:13 - 27 Σεπ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση λόγω του καλού κλίματος που επικράτησε την Παρασκευή στη Wall Street και σήμερα στην Ασία. Τα ευρωπαϊκά παράγωγα εκτιμάται πως θα ανοίξουν έντονα ανοδικά. Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν πως θα διατηρηθεί η μεταβλητότητα, ενώ το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Marfin
Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί για όσο διάστημα διαρκεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Το ενδιαφέρον θα κατευθυνθεί στον τραπεζικό κλάδο γενικότερα και στην Εθνική Τράπεζα ειδικότερα. Για σήμερα μία ανοδική κίνηση δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω της ανόδου των διεθνών αγορών. 

Proton
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία. Περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Eurobank
Το θετικό κλίμα διεθνών μπορεί να φέρει κάποια αισιοδοξία στην ελληνική αγορά σήμερα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Εθνική Τράπεζα (ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων σήμερα).

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να λάβει κατεύθυνση από τα δικαιώματα της Εθνικής Τράπεζας, των οποίων η διαπραγμάτευση ξεκινά σήμερα.

Beta
Η προσοχή στρέφεται στην διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου.

Κλίμα ευφορίας στην Ασία- Ανοδικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη υποδέχθηκαν τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ισχυρής ανόδου της Wall την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάκαμψη, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Κέρδη 1% για τον MSCI Asia Pacific που ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα πέντε μηνών. Περισσότερες από τρεις μετοχές ενισχύονταν για κάθε μια που υποχωρούσε.

Άνοδο 1,30% κατέγραψε ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Στο +1,39% έκλεισε ο δείκτης Nikkei. Κέρδη 1,28% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στο +0,31% ο δείκτης Taiex στην Ταιβάν.

Κατά 15,8% αυξήθηκαν τον Αύγουστο σε σχέση με το περασμένο έτος οι εξαγωγές στην Ιαπωνία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5,22 τρις γιεν (6,19 δισ. δολ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Τα τελευταία στοιχεία καταγράφουν άνοδο για ένατο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι εξαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18,7%, ενώ αυτές του σιδήρου και χάλυβα εκτοξεύθηκαν στο 26,1%, τονίζει στην προκαταρκτική του έκθεση το υπουργείο.

Οι εισαγωγές στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 17,9% στα 5,12 τρις γιεν τον Αύγουστο, αφήνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 103,2 δισ. γιεν-κατά 37,5% μικρότερο από τον περασμένο έτος-καταγράφοντας πτώση για πρώτη φορά στους τελευταίους 15 μήνες, τονίζει το υπουργείο.

Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες στη Wall, αφού o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,80% στις 10.854 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 2,3% στις 2.378 μονάδες και ο S&P 500 ανέβηκε 2,1% στις 1.147 μονάδες.

Ίδιο το κλίμα και στις ευρωαγορές, καθώς στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,93% στις 5.598,48 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 1,84% στις 6.298,30 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,94% στις 3.782,30 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 27 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.