ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bγαίνουν τα κερδισμένα στο Χ.Α.- Νευρικότητα στις ευρωαγορές – Όλα τα βλέμματα στην Ιρλανδία – Προς το 1,37 το ευρώ

13:26 - 19 Νοε 2010 | Σχόλια Αγοράς
Tα κερδισμένα βγάζουν οι επενδυτές, με την αγορά να εμφανίζει αδυναμία για μία ακόμα συνεδρίαση παραμένοντας όμως, σε απόσταση ασφαλείας από τις 1.500 μονάδες. Η ανησυχία για την εκτέλεση του ρεαλιστικού, όπως σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο, προϋπολογισμού, η ανάγκη για έσοδα σε συνδυασμό με το ιρλανδικό πρόβλημα, είναι τα βασικότερα επιχειρήματα πάνω στα οποία πατούν οι αναλυτές για να σχολιάσουν τις διακυμάνσεις του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
Το ενδιαφέρον ωστόσο, αναμένεται να μετακινηθεί από τα στενά οικονομικά ζητήματα της χώρας και να περάσει στα προβλήματα των επιχειρήσεων και ειδικά των εισηγμένων που την ερχόμενη εβδομάδα και ως στο τέλος του μήνα θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας. Η ανακοίνωση των εννεαμήνων αποτελεσμάτων είναι αυτά που απασχολούν τους τους αναλυτές, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο η κρίση έχει αγγίξει τα οικονομικά στοιχεία και την επιχειρηματική δραστηριότητα, απτά, με αποδείξεις, σύμφωνα με τα νούμερα που θα εμφανίζονται στους ισολογισμούς. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 1.494 μονάδες κατάγράφοντας απώλειες κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Οι συναλλαγές, είναι μειωμένες στα 25 εκατ. ευρώ, όπως άλλωστε κάθε μέρα...

Προς στο παρόν οι πιέσεις είναι ελεγχόμενεςμε την Alpha να υποχωρεί οριακά, στα 4,57 ευρώ, η Eurobank στα 4,18 και η ΕΤΕ στα 7,16 ευρώ. Αμετάβλητη στα 3,20 διαπραγματεπύεται η Πειραιώς. Οριακή είναι η πτώση και για τον Μυτιληναίο, ενώ εντονότερες είναι οι απώλειες, δηλαδή κατά 1,755 στα ΕΛΠΕ, 1,28% για την Coca Cola, 1,60% για τον ΟΤΕ μετά το χθεσινό πάρτι (σ.σ. ενί-ΟΤΕ άνοδος γράφαμε χθες...). Κέρδη 3,13% για την MIG, 3,39% για την MPB, μετά την αποσαφήνιση των όρων της αύξησης, ενώ σε θετικό πεδίο διαπραγματεύονται Τ.Τ., ΔΕΗ και Jumbo. Μεγάλη είναι η πτώση για τη Euromedica, ΜIG Real Estate, Υalco, Εβροφάρμα, Λιβάνης, Σέλμαν.Kέρδη για Λούλη και Ίλυδα. 

 

Νευρικότητα στις ευρωαγορές – Όλα τα βλέμματα στην Ιρλανδία – Προς το 1,37 το ευρώ

 

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και μετά τα ισχυρά κέρδη της Πέμπτης, οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, στρέφοντας το βλέμμα στο Δουβλίνο και στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εκεί, για πιθανή υπαγωγή της Ιρλανδίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Απώλειες 0,42% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, μετά από κέρδη 1,4% μια ημέρα νωρίτερα. Μια ανάσα από τα επίπεδα του 1,37 βρίσκεται το ευρώ, επωφελούμενο από τις εντεινόμενες φήμες για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ιρλανδία. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3697 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,70% στις 5.727 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,03% στις 6.831 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,19% στις 3.861 μονάδες.

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Brian Cowen, πιέζεται σθεναρά να δεχτεί το "πακέτο σωτηρίας". Για τους επικριτές των επιλογών του Cowen αυτό που διακυβεύεται είναι η περηφάνια της Ιρλανδίας. Παρά τις αντιδράσεις, από την αντιπολίτευση και από την ιρλανδική κοινή γνώμη, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι ήδη στο Δουβλίνο και συγκεντρώνουν στοιχεία για την κατάσταση των τραπεζών της Ιρλανδίας, των οποίων η κατάρρευση και η προσπάθεια διάσωσης έφερε στην Ιρλανδία αυτή την τεράστια κρίση χρέους και ελλείμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 19 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.