ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mέσα σε όλα τ' άλλα και η εορταστική ραστώνη στο Χ.Α...- Κατεύθυνση αναζητούν οι ευρωαγορές- Σταθεροποιητικά τα αμερικανικά παράγωγα

15:15 - 22 Δεκ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στα θολά νερά 'ψαρεύουν' σήμερα οι επενδυτές, με το γενικό δείκτη να κινείται από σταθεροποιητικά έως ελαφρώς πτωτικά, λίγο πάνω όμως, από τις 1.450 μονάδες, επίπεδα που προς στο παρόν αποτελούν ισχυρή αντίσταση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πέρα από την απειλή υποβάθμισης από τη Fitch, η αγορά έχει να αντιμετωπίσει και την “χριστουγεννιάτικη ραστώνη”, που στην Ελλάδα λόγω κρίσης μπορεί να μην είναι τόσο έντονη, αλλά είναι χαρακτηριστική στα front desks των ξένων.

Που σημαίνει ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι συναλλαγές θα είναι καχεκτικές, αφού πλέον ο τζίρος έχει σταθεροποιηθεί κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ. Προς στο παρόν ο τζίρος είναι ανάξιος καταγραφής, αφού στο πρώτο ημίοωρο δεν έχει αγγίξει καν τα... 5 εκατ. ευρώ. Κάποιες εντολές αγορών έχουν βγει στη Eurobank που ενισχύεται στα 4,14 ευρώ, το Τ.Τ., στα όρια των 3 ευρώ, Τιτάν, λίγο πάνω από τα 16 ευρώ, Motor Oil και Mυτιληναίος στα 7,66 και 4,26 ευρώ αντίστοιχα. Αντιθέτως, ο πωλητής στην ΕΤΕ έδειξε τις διαθέσεις του με το καλημέρα, με την ΕΤΕ να πιέζεται στα 6,46 ευρώ και με όγκο 233 χιλιάδων τεμαχίων. Στο 1,12 ευρώ υποχωρεί η Marfin Popular, καταγράφοντας στο ξεκίνημα πτώση 2,62% και όγκο 55 χιλιάδων τεμαχίων. Από την περιφέρεια ξεχωρίζουν στο άνοιγμα τα Ελληνικά Καλώδια, Έλτον, Alapis, Yγεία, Folli, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΑΘ.


Κατεύθυνση αναζητούν οι ευρωαγορές- Σταθεροποιητικά τα αμερικανικά παράγωγα

Σταθεροποιητικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγες μέρες πριν την εκπνοή του έτους και εν μέσω κλίματος εορταστικής ραστώνης.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα. Πάντοτε παρούσες οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ανοδικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Κέρδη 0,05% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη χθεσινή άνοδο κατά 1%. Στα 1,3143 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,22% στις 5.965 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,05% στις 7.074 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι χάνει 0,06% στις 3.925 μονάδες.

Με ρυθμό κατώτερο των προσδοκιών “έτρεξε” κατά το τρίτο τρίμηνο η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,8%. Σε ετήσια βάση, η αύξηση που σημειώθηκε είναι της τάξης του 2,7%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο 2,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.