ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Επιχείρηση κατοχύρωσης κερδών- Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη

11:01 - 03 Φεβ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας, εν αναμονή της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Στο “τραπέζι” των συζητήσεων των Ευρωπαίων ηγετών αναμένεται να βρεθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF), καθώς οι αγορές αναμένουν τον καθορισμό των λειτουργιών του. Χθες το ΧΑ έκλεισε σταθεροποιητικά στις 1.664 μονάδες, με το τζίρο να ξεπερνά τα 200 εκατ για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση.
Eurobank

Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί, ενώ δεν αποκλείεται οι επενδυτές να επιχειρήσουν κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Beta

Αναμένεται “ανακούφιση” από τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

 

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην Ευρώπη


Με ισχυρές πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνεται η ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο και την άνοδο τιμής του πετρελαίου, ενώ στις πιέσεις έρχεται να προστεθεί και η δεικτοβαρής Shell που δεν ικανοποίησε. Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα των Vodafone, Mijuho ,Satander, Sony και Hitachi, δεν φαίνονται ικανά να λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τον τραπεζικό κλάδο, εμπορικό και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί κατά 0.4% στις 5.975 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις κατά 0.59% κινούμενος στις 4.042 μονάδες ενώ κατά 0.44% υποχωρεί ο DAX που κινείται στις 7/154 μονάδες. Πτώση για τις αεροπορικές καθώς η τιμή του αργού οδηγεί και τα κόστη των καυσίμων σε άνοδο. Η αγορά εξάλλου αναμένει σήμερα τα στοιχεία για την Αμερικανική ανεργία.


 


Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 03 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.