ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασκήσεις ισορροπίας για Χ.Α. - Μεγάλο ενδιαφέρον για τις μικρές τράπεζες - Υποτονικότητα στην Ευρώπη

12:47 - 03 Φεβ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Ήπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στο πλαίσιο της αποκομιδής κερδών και εξασφάλισης ρευστότητας, δεδομένου ότι το Χ.Α. και γενικότερα οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης βρίσκονται σε φάση αναμονής ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί οριακά στις 1.658 μονάδες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται ουσιαστικά στις μικρές τράπεζες, την Attica Bank, την ΤΒank και την Geniki για τις οποίες ακούγεται ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου.
Η αντίδραση διατηρείται από τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ. Απώλειες 2,96% καταγράφει η μετοχήυ της Πειραιώς, 1,51% της Κύπρου, στα 3,27 ευρώ, ενώ κοντά στο 1% υποχωρούν Alpha και Eurobank. Μικρότερες είναι οι απώλειες στην Εθνική. Σημαντικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης είναι ότι οι συναλλαγές εμφανίζονται αισθητά μειωμένες. Χθες, ως αυτή την ώρα είχαν γίνει περί τα 100 εκατ. ευρώ τζίρος. Σήμερα, έχουν γίνει τα μισά χρήματα, περίπου 51,2 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές παραμένουν στη θέση τους. Από κέρδη 0,6%, ο 20άρης πέρασε σε απώλειες 0,24%, στις 779 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινούνται 104 υποχωρούν και 53 μένουν αμετάβλητες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην Ευρώπη

Με ισχυρές πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνεται η ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο και την άνοδο τιμής του πετρελαίου, ενώ στις πιέσεις έρχεται να προστεθεί και η δεικτοβαρής Shell που δεν ικανοποίησε. Τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα των Vodafone, Mijuho ,Satander, Sony και Hitachi, δεν φαίνονται ικανά να λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τον τραπεζικό κλάδο, εμπορικό και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί κατά 0.4% στις 5.975 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις κατά 0.59% κινούμενος στις 4.042 μονάδες ενώ κατά 0.44% υποχωρεί ο DAX που κινείται στις 7/154 μονάδες. Πτώση για τις αεροπορικές καθώς η τιμή του αργού οδηγεί και τα κόστη των καυσίμων σε άνοδο. Η αγορά εξάλλου αναμένει σήμερα τα στοιχεία για την Αμερικανική ανεργία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 03 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.