ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα - Το "βλέμμα" στη Σύνοδο - Mεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό

09:33 - 11 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Όλοι οι “προβολείς” είναι στραμμένοι στις Βρυξέλλες και η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αναμένει τα αποτελέσματα της σημερινής Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων αρχηγών, κατά την οποία θα τεθεί επί “τάπητος” το ελληνικό πρόβλημα. Εντός ενός κλίματος ισχυρής αβεβαιότητας , ύστερα από την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και έξι ελληνικών τραπεζών από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's, η αγορά διατηρεί στάση αναμονής και έντονη επιφυλακτικότητα, την ώρα που το ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων της Ελλάδας και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των ηγετών της ζώνης του ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Moody's έκρουσε τον “κώδωνα” κινδύνου για υποβάθμιση και των ελληνικών δομημένω χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,3% στις 1545 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 75 εκατ. ευρώ.


Marfin

Αναμένεται διατήρηση στα ίδια επίπεδα με ενδεχόμενη πτωτική εκκίνηση.


Aσιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, στον απόηχο του σεισμού 8,8 βαθμών που σημειώθηκε στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και ώθησε τις ιαπωνικές μετοχές και το γεν σε πτωτικό έδαφος. Πιο αναλυτικά, με πτώση της τάξεως του 1,7% ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου. Στην Κίνα ο Shangai Composite κατέγραψε κέρδη κατά 0,03% στις 2.958,04 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε στο -0,76% στις 23.435,57 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, ξεπέρασαν τις προσδοκίες ο πληθωριμσός και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα το μήνα Φεβρουάριο, όπως μεταδίσουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειιδκότερα, οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα το Φεβρουάριο σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 4,9%, ενώ ταυτόχρονα η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 14% το πρώτο δίμηνο του 2011, σύμφωνα με όσα αναφέρει η υπηρεσία στατιστικής στο Πεκίνο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 11 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.