ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα - "Τσουνάμι" απωλειών στα ασιατικά ταμπλό - Πτώση 10,55% για το Nikkei

09:14 - 15 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2)Με αντίρροπες δυνάμεις έρχεται αντιμέτωπη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Από τη μία η επιτυχία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες ανεβάζει την ψυχολογία, ενώ η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου στα 7,5 χρόνια και η μείωση του ελληνικού επιτοκίου κατά 1% αποτέλεσε μία ευχάριστη έπληξη για τους fund managers. Παράλληλα, υψηλότερα ο “πήχης”, έπειτα και από την έγκριση της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 4,1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Στον αντίποδα, η έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας σε συνδυασμό με τις τρεις μέχρι στιγμής εκρήξεις πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσάμα επιφέρουν εκ νέου αβεβαιότητα. Στο μεταξύ, το “βλέμμα” στραμμένο στο σημερινό συμβούλιο Eurogroup, κατά το οποίο οι “17” της Ευρωζώνης θα θέσουν επί “τάπητος” τα όσα αποφασίσθηκαν την περασμένη Παρασκευή.


Eurobank

Αναμένεται διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα.


Ασιατικές αγορές
"Τσουνάμι" απωλειών στα ασιατικά ταμπλό... Ύστερα και από τη νέα έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Φουκουσάμα, με τον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού να ξεσπάει σε φλόγες, ενώ λίγο νωρίτερα κατεστράφη το περίβλημα του αντιδραστήρα 2 και "πλημμύρισε" ακτινοβολία όλη η Ιαπωνία από διαρροή, "πάτο" έπιασε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε με κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 10,55% στο χρηματιστήριο του Τόκιο και "κατρακύλησε" σε χαμηλό σχεδόν τριών ετών, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Nikkei είχε κατγράψει "βουτιά" 14%. Στο -9,47% έκλεισε ο ευρύτερος δείκτης Topix, που χθες είχε υποχωρήσει 7,49%.
Την ίδια στιγμή, στο "φουλ" κόκκινο κινούνται και οι υπόλοιποι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Jang Seng υποχωρεί κατά 3,84%, στην Κίνα ο Shanghai Composite μειώνεται έως 3,6%, ενώ σοβαρές απώλειες της τάξεως του 2,22% σημειώνει ο αυστραλιανός S&P/ASX 200. Πτώση 2,7% κατέγραψε νωρίτερα και ο δείκτης Sensex στην Ινδία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα σταθερή αποκλιμάκωση των τιμ'ων του αργού πετρελαίου και του τύου brent στις χρηματιστηριακές συναλλαγές των ξένων αγορών, καθώς οι διαρκείς εκρήξεις στην Ιαπωνία εντείνουν ολοένα και περισσότερο τις ανησυχίες περί των σοβαρών συνεπειών που θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία. Ειδικότερα, αυτή την ώρα το αργό υποχωρεί κατά 1,67% στα 99,52 δολάρια το βαρέλι και το brent δολισθαίνει κατά 2,3% στα 111,69 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, πάνω από 1% χάνει ο χρυσός, με το συμβόλαιο Απριλίου να υποχωρεί κατά 13,4 δολάρια, στα 1.411,5 δολάρια η ουγγιά.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 15 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.