ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται ανοδική εκκίνηση - Αλλαγή κλίματος στα ασιατικά ταμπλό - Στις "επάλξεις" ο Νikkei

09:37 - 16 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Mε τον πυρηνικό "εφιάλτη" στην Ιαπωνία να συνεχίζεται, οι "προβολείς" όλοι είναι στραμμένοι στον αντίκτυπο που θα έχει το σεισμικό αυτό "σοκ" στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς και στις διεθνείς. Τη διαφορά έκανε στις σημερινές πρωινές ασιατικές συναλλαγές ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος τερμάτισε με σημαντική άνοδο κοντά στο 6%, ύστερα από πέντε μέρες συνεχούς πτώσης.
Στο μεταξύ, την ίδια ώρα στο επίκεντρο και μία σωρεία από οικονομικά αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 4,3% στις 1.590 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 159 εκατ. ευρώ.

Marfin
H επανοδος των ασιατικών αγορών αναμένεται να λιετουργήσει θετικά στη σημερινή συνεδρίαση. Το "βλέμμα" στα αποτελέσματα ΟΠΑΠ, Μotor Oil.

Ασιατικές αγορές
Στις "επάλξεις" ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, o οποίος έπειτα από πέντε μέρες συνεχών ισχυρών απωλειών, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, γύρισε σε θετικό πρόσημο ολοκληρώνοντας τις σημερινές συναλλαγές με σημαντική άνοδο της τάξεως του 5,68%, στις 9.093,72 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
Την ίδια στιγμή, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,02%. Στην ηπειρωτική Κίνα και ειδικότερα στη Σαγκάη, η αγορά σημειώνει κέρδη με τον Shanghai Composite να ενισχύεται σε ποσοστό 1,14% και τον ευρύτερο CSI 300 σε ποσοστό 1,32%. Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε 1,77%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κατέγραψε κέρδη 1,09%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,38%. Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 ενισχύθηκε 1,30%.

Η αιφνίδια αλλαγή κλίματος στα ασιατικά ταμπλό, την ώρα που ο πυρηνικός "εφιάλτης" συνεχίζεται στην Ιαπωνία, ενώ νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Τόκιο, οφείλεται στην αισιόδοξη διάθεση των επενδυτών, μετά από τις "ενέσεις" ρευστότητας 8 τρισ. γιεν και 15 τρισ. γιεν που έχει διοχετεύσει στην αγορά η κεντρική τράπεζα της χώρας από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ παράλληλα, χρηματιστηριακές εταιρείες στηρίζουν τις ιαπωνικές μετοχές λόγω φθηνής αποτίμησης, επισημαίνοντας ότι η οικονομία θα συνέλθει από το σεισμικό αυτό σοκ άμεσα.

Ειδικότερα, ρευστότητα συνολικού ύψους 8 τρισ.γιέν (98 δισ.δολ.) διοχέτευσε στην αγορά χρήματος η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας την Τρίτη, (BoJ) στο πλαίσιο της προσπάθειας της να σταθεροποιήσει τις αγορές υπό το φως των αλλεπάλληλων πληγμάτων που έχει δεχθεί η χώρα από τον πρόσφατο σεισμό και το τσουνάμι που τον συνόδευσε, αλλά και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε. Συνολικά η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει διοχετεύσει 23 τρισ.γιέν για το σκοπό αυτό, εάν προσμετρηθεί και η ρευστότητα που διέθεσε στο τραπεζικό σύστημα τη Δευτέρα, ύψους 15 δισ.γιέν.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 16 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.