ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένοντας τον Τιτάνα - Απώλειες μεν, περιορισμένες δε στα ασιατικά ταμπλό

09:45 - 17 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Παραμένει στο επίκεντρο και στη σημερινή συνεδρίαση η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, εν μέσω ανησυχίων ότι η παγκόσμια ανάκαμψη ενδέχεται να επηρεαστεί σημαντικά από τον “εφιάλτη” που αντιμετωπίζει η χώρα, πόσο μάλλον την ώρα που τα διεθνή χρηματιστηρία έχουν “βυθιστεί” στο “κόκκινο” λόγω των διαδοχικών εκρήξεων των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκυσίμα και της διαρροής ραδιενέργειας που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.
Παράλληλα, το “βλέμμα” στρέφεται σήμερα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τιτάν, ενώ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αξιολογεί τα μεγέθη του ΟΠΑΠ και της Motor Oil, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ. Σημειώνεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 1,3% στις 1.611 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 131 εκατ. ευρώ.

Marfin

Οι φόβοι για την πυρηνική κρίση σε συνδυασμό με τη σημερινή πτώση του ιαπωνικού δείκτη Nikkei, έπειτα από τη χθεσινή του άνοδο κοντά στο 6%, δημιουργεί εκ νέου πιέσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα του Τιτάνα , ενώ ενδιαφέρον ίσως παρουσιαστεί για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Motor Oil, ύστερα από τη χθεσινή δημοσίευση των οικονομικών τους μεγεθών.

 

Eurobank

Το ενδεχόμεονο πτωτικής εκκίνησης παραμένει.


Ασιατικές αγορές

Mε απώλειες μεν, αλλά με μικρότερες δε από την κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 10,55% έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, έπειτα από την ισχυρή άνοδο κοντά στο 6% που σημείωσε την Τετάρτη, καθώς το γεν υποωχρεί, ενώ συνεχιζόμενες είναι οι προσπάθειες για την αποτροπή έκλυσης ραδιενέργειας στην Ιαπωνία, ύστερα από τις διαδοχικές εκρήξεις πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα.

 

Ειδικότερα, με απώλειες κατά 1,4% στις 8.967 μονάδες τερμάτισε τις σημερινές συναλλαγές ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ενώ ο Topix έκλεισε στο -0,8%. Την ίδια στιγμή, στο “κόκκινο” και οι υπόλοιποι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων. O πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, υποχώρησε σε ποσοστό 0,4% στο Τόκιο. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 1,97%. Στην ηπειρωτική Κίνα και ειδικότερα στη Σαγκάη, η αγορά σημειώνει απώλειες με τον Shanghai Composite να υποχωρεί σε ποσοστό 1,14% και τον ευρύτερο CSI 300 σε ποσοστό 1,57%. Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κατέγραψε απώλειες 0,50%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,08%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:10 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.