ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένοντας τον Τιτάνα... -Ισχυρή ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη - Πάνω από το 1,39 το ευρώ

11:31 - 17 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 3) Παραμένει στο επίκεντρο και στη σημερινή συνεδρίαση η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία, εν μέσω ανησυχίων ότι η παγκόσμια ανάκαμψη ενδέχεται να επηρεαστεί σημαντικά από τον “εφιάλτη” που αντιμετωπίζει η χώρα, πόσο μάλλον την ώρα που τα διεθνή χρηματιστηρία έχουν “βυθιστεί” στο “κόκκινο” λόγω των διαδοχικών εκρήξεων των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκυσίμα και της διαρροής ραδιενέργειας που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.
Παράλληλα, το “βλέμμα” στρέφεται σήμερα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τιτάν, ενώ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αξιολογεί τα μεγέθη του ΟΠΑΠ και της Motor Oil, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ. Σημειώνεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 1,3% στις 1.611 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 131 εκατ. ευρώ.

Marfin

Οι φόβοι για την πυρηνική κρίση σε συνδυασμό με τη σημερινή πτώση του ιαπωνικού δείκτη Nikkei, έπειτα από τη χθεσινή του άνοδο κοντά στο 6%, δημιουργεί εκ νέου πιέσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα του Τιτάνα , ενώ ενδιαφέρον ίσως παρουσιαστεί για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Motor Oil, ύστερα από τη χθεσινή δημοσίευση των οικονομικών τους μεγεθών.


Eurobank

Το ενδεχόμεονο πτωτικής εκκίνησης παραμένει.

 

Eυρωαγορές

Ισχυρή ανοδική αντίδραση βγήκε στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, εν μέσω συνεχών προσπαθειών στην Ιαπωνία για περιορσμό της διαρροής της ραδιενέργειας, η οποία έχει διευρυνθεί σε τρομακτικά επίπεδα. Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,97% στις 5.652 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 1,41% στις 3.748 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,43% στις 6.606 μονάδες.

 

Παρόλο που τα κέρδη στα ευρωπαικά ταμπλό ξεπερνούν τα 1% και μόλις που πλησιάζουν το 1,5%, ωστόσο διάχυτες παραμένουν οι ανησυχίες για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει ο πυρηνικός “όλθερος” της Ιαπωνίας στην παγκόσμια οικονομία, την ώρα που και άλλα μέτωπα, όπως αυτό της μεσανατολικής κρίσης παραμένουν “ανοιχτά”.

 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, στην κερδοφορία επέστρεψε το 2010 η Deutsche Lufthansa καθώς τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο 23%. Για το έτος η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,13 δισ. ευρώ από ζημιές 34 εκατ. το 2009. Τα έσοδα ανήλθαν σε 27,32 δισ. ευρώ από 22,28 δισ. ευρώ.

 

Yψηλό στόχο έχει θέσει μέχρι το 2014 ο CEO της Credit Agricole Jean-Paul Chifflet, o οποίος προσδοκά πενταπλασιασμό των κερδών της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας μέχρι το εν λόγω χρονικό διάστημα. Η δοίκηση της τράπεζας προσβλέπει στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων της, ενώ στο επίκεντρο τίθεται και ο κλάδος της καταναλωτικής πίστης. Τα κέρδη αναμένονται να διαμορφωθούν στα 6 δις. ευρώ, από 1,26 δις. ευρώ το 2010, ενώ τα έσοδα αναμένονται να ξεπεράσουν τα 25 δις. ευρώ το 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.