ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται ανοδική αντίδραση - "Χαμόγελα" στα ασιατικά ταμπλό

09:37 - 18 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Μία εβδομάδα έπειτα από το σεισμικό “σοκ” που υπέστη η Ιαπωνία, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αποτιμά ακόμα τις επιπτώσεις που θα έχει ο πυρηνικός αυτός “όλεθρος” στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια στιγμή, όμως, η παρέμβαση της ομάδας G7 στην αγορά συναλλάγματος, αποκλιμακώνει το γεν και αποκαθιστά – τουλάχιστον προσωρινά - την ηρεμία στα διεθνή ταμπλό.

Εν μέσω περιόδου ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, η αγορά “χωνεύει” τα μεγέθη του Τιτάνα, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες, ενώ αναμένει και τα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα... Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,6% στις 1.620 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 94 εκατ. ευρώ.


Marfin

Η παρέμβαση της G7 θα λειτουργήσει θετικά για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Αναμένεται ανοδική εκκίνηση.

 

Ασιατικές αγορές

"Χαμόγελα” στα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ύστερα από τις ισχυρές απώλειες έως και 10,55% για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei λόγω του καταστροφικού σεισμού 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και του τσουνάμι που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στις βορειανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, μία εβδομάδα ακριβώς αργότερα... οι ασιατικές αγορές “ανάσαναν” και έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές στο “πράσινο”, καθώς οι τιτάνιες προσπάθειες για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα συνεχίζονται.

Πιο αναλυτικά, στο +2,7% στις 9.206 μονάδες τερμάτισε ο Nikkei, ενώ με άνοδο της τάξεως του 2,4% στις 830,39 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας. Την ίδια στιγμή, στις 4,716 μονάδες ο S&P ASX στην Αυστραλία με κέρδη 1,67%. Στο +0,57% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και τις 22.411 μονάδες

Στο μεταξύ, υποχωρεί σήμερα το γεν, έπειτα από την παρέμβαση των G7, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν συντονισμένα με στόχο την αποκλιμάκωση του γεν, προκειμένου να ηρεμήσουν τις αγορές, την ώρα που ο ιαπωνικός στρατός στην Ιαπωνία εντείνει τις προσπάθειες του για να αποτρέψει την τήξη το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Ειδικότερα, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν έως τα 81,70 δολάρια, έπειτα από το χαμηλό ρεκόρ των 76,25 γεν στο οποίο είχε “σκαρφαλώσει” την Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι παρόμοια παρέμβαση από τους G7 είχε πραγματοποιηθεί 10 χρόνια νωρίτερα για το ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 18 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.