ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές

16:48 - 18 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μικρές είναι οι διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία προς το παρόν αδυνατεί να “καρπωθεί” την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά και της Wall Street, μετά την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και την παρέμβαση του G7 στην αγορά συναλλάγματος. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στα επίπεδα των 1.616 μονάδων και με απώλειες 0,29%.
Οι οριακές διακυμάνσεις του Χ.Α. την Παρασκευή συνδέονται με το ψήφισμα της Γερμανικής Βουλής κατά της ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης με νέα κεφάλαια, αν και δεν είναι δεσμευτικό για την καγκελάριο Μέρκελ. Ταυτόχρονα, νέες φωνές, τόσο από τη γερμανική κυβέρνηση, όσο και από ξένους οίκους, όπως η Citigroup θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει στο τέλος της διαδρομής προς την εξυγίναση της οικονομίας της το haircut.

Αυτά, όταν άλλοι ξένοι οίκοι, όπως η Credit Suisse θεωρούν ευκαιρία την ελληνική αγορά, μετά τις ευεργετικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής την περασμένη Παρασκευή. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται την Παρασκευή σε επιλεγμένες μετοχές. Από τις τράπεζες ενισχύονται η Alpha και η Eurobank, με κέρδη λίγο πάνω από 1%, στα 5,31 και 5,17 ευρώ αντίστοιχα, διακινώντας 2 και 1,4 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα. Εντολές αγορών έχουν βγει ακόμα στον Μυτιληναίο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων την ερχόμενη Τρίτη, την Πειραιώς, τον ΟΤΕ και την Motor Oil, εν αναμονή της διανομής προμερίσματος. Μεγάλες είναι οι απώλειες, άνω του 3% στα ΕΛΠΕ και τον Τιτάνα (δεν ενθουσίασαν τα αποτελέσματα του 2010), Ελλάκτωρ και Jumbo. Oριακές είναι οι απώλειες στη μετοχή της ΕΤΕ, που όμως, βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τα 7 ευρώ (6,97) και με όγκο 2,9 εκατ. τεμαχίων. Οι συναλλαγές είναι αυξημένες σε σχέση με χθες, λίγο πάνω από τα 91 εκατ. ευρώ, αν και τα περισσότερα χαρτιά υποχωρούν, 76, έναντι 65 που ενισχύονται.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 18 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.