ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένοντας τις τράπεζες... - Αισιοδοξία στα ευρωπαικά ταμπλό

11:35 - 21 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Την ώρα που οι πυραυλικές επιθέσεις κατά της Λιβύης βρίσκονται σε εξέλιξη, μερική βελτίωση των πυρηνικών αντιδταστήρων παρατηρείται στο εργσοτάσιο της Φουκουσίμα, γεγονός το οποίο καθησυχάζει εν μέρει και την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, εκτός από τις διεθνείς. Ωστόσο, ο κίνδυνος για νέα έκρηξη λόγω αυξημένης πίεσης στον αντιδραστήρα 3 προκαλεί εκ νέου αβεβαιότητα. Την ίδια στιγμή, η αγορά αναμένει τις τράπεζες... Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε είναι εβδομάδα τραπεζικών αποτελεσμάτων και τα "βλέμματα" όλα είναι στραμμένα στην πορεία που θα έχουν καταγράψει κολοσσιαίες τράπεζες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.    
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 1,6% στις 1.594 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 153 εκατ. ευρώ.

Μarfin

Το "βλέμμα" στα αποτελέσματα των τραπεζών.

Eurobank
Στο επίκεντρο και αυτή την εβδομάδα οι διεθνείς εξελίξεις στη Λιβύη και την Ιαπωνία, ενώ το ενδιαφέρον θα αμονοπωλήσουν και τα τραπεζικά αποτελέσματα για το σύνολο της ετήσιας χρήσης 2010.

Ευρωαγορές
Αισιοδοξία επικρατεί στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, καθώς από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε μερική βελτίωση σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Φουκουσίμα, γεγονός το οποίο εκπνέει εκ νέου ελπίδες ότι το “θρίλερ” στην Ιαπωνία θα σταματήει άμεσα, την ώρα που οι πυραυλικές επιθέσεις κατά της Λιβύης βρίσκονται σε εξέλιξη. Στήριγμα σήμερα για την Ευρώπη το deal ΑΤ-Τ - T-Mobile USA.

 

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,3% στις 5.769 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 1,3% στις 3.860 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 1,19% στις 6.790 μονάδες.

Οι “προβολείς” όλοι στην επιχειρηματική συμφωνία – "σταθμό" με την AT-T να εξαγοράζει την T-Mobile USA από την Deutsche Telecom έναντι 39 δισ. δολαρίων. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα περίπου 39 δισ. δολ. και περιλαμβάνει τόσο την καταβολή μετρητών όσο ανταλλαγή μετοχών. Τη συμφωνία έχουν εγκρίνει τα διοικητικά συμβούλια της AT&T και της Deutsche Telekom, ενώ πλέον το deal υπόκειται σε εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυο εταιρείες η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου ενός έτους. Αποτέλεσμα, στη Φρανκφούρτη, η μετοχή της Deutsche Telekom ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 14%.


Στο μεταξύ, "φλερτάρει" με τα 116 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, στον απόηχο των επιθέσεων από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη. Το μπρεντ κατέγραψε κέρδη 1,5% αγγίζοντας τα 116 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η σφοδρή επίθεση των δυτικών δυνάμεων εντείνει τις ανησυχίες ότι η βία στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα αυξήσει περαιτέρω την τιμή του μαύρου χρυσού.
Στα 115.7 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρεί το πετρέλαιο στις διαπραγματεύσεις του Λονδίνου για την παράδοση Απριλίου, ενώ στην αμερικανική αγορά, η παράδοση Απριλίου υποχωρεί στα 102,94 δολάρια, μετά το δεύτερο κύμα επιθέσεων των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.