ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΤΕ, οι φήμες για τραπεζικά deals και οι αποκρατικοποιήσεις δίνουν ώθηση στο Χ.Α.

14:16 - 21 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ο ΟΤΕ, οι φήμες για τραπεζικά deals και οι αποκρατικοποιήσεις δίνουν ώθηση στο Χ.Α.
Η ευρεία αντίδραση που συντελείται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στις διεθνείς αγορές και η αναζωπύρωση της φημολογίας για το deal της Εθνικής με την Alpha, αλλά και το ευρύ πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, διατηρούν το θετικό πρόσημο στο Χ.Α. Το γεγονός ότι η Alpha ζήτησε βελτιωμένη προσφορά από την Εθνική, χωρίς η τελευταία να επανέλθει και η “έμμεση” πίεση της Morgan Stanley με το ποσοστό 5% που κατέχει στην Alpha, δίνει την εντύπωση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.
Η μετοχή της Alpha ενισχύεται στα 5,31 ευρώ και της Εθνικής στα 6,95 με χαμηλούς όγκους, που σημαίνει ότι, παρά τις φήμες, οι επενδυτές κρατούν μικρό καλάθι. Κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν ότι καθ΄ όλη την περασμένη εβδομάδα η Morgan Stanley συνέχιζε τις αγορές μετοχών της Alpha για λογαριασμό πελατών της. Άλλες φήμες στη χρηματιστηριακή αγορά αναφέρουν ότι υπάρχει και πάλι προσέγγιση ανάμεσα στην Marfin Popular και την Πειραιώς. Η κεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών είναι πολύ κοντά, σχολιάζουν χρηματιστές, στο 1,3 δισ. ευρώ και 1,8 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Τη διαφορά στον 20άρη κάνει η μετοχή του ΟΤΕ που σημειώνει κέρδη 7,83%, έπειτα από τη συμφωνία της μητρικής Deutsche Telecom να πουλήσει θυγατρική της εταιρεία στην ΑΤ&Τ, αλλά και τη φημολογία για πώληση ενός επιπλέον 10% του Δημοσίου στην γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Στο Χ.Α. πνέει άνεμος deals, σχολιάζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Μ. Χατζηδάκης, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα για το 2010 που ανακοινώνουν οι εισηγμένες και τα οποία είναι απογοητευτικά. Κατά τα άλλα κέρδη πάνω από 3% καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ, 2,75% τα ΕΛΠΕ, 2,58% ο Τιτάνας και 2,26% η ΔΕΗ, παρά την υποβάθμιση από την Goldman Sachs. Ο γενικός δείκτης κινείται στα επίπεδα των 1.620 μονάδων και με κέρδη πάνω από 1,5%, σε μία συνεδρίαση που οι συναλλαγές ξεπερνούν τα τα 174 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι περί τα 131 εκατ. ευρώ είναι το πακέτο της Crown Hellas. Από τις μετοχές που διακινούνται, 91 ενισχύονται και 38 υποχωρούν με 54 αμετάβλητες.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.