ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη λόγω ΟΤΕ στο Χ.Α. - Φήμες για deals στις τράπεζες

18:32 - 21 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Μαζεύτηκαν τα κέρδη και ο αρχικός ενθουσιασμός στο Χ.Α. από τα επίπεδα των 1.631 μονάδων, ο γενικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα στις 1.614,13 μονάδες, εξαιτίας της διεύρυνσης των απωλειών στον ΟΠΑΠ, του γυρίσματος σε αρνητικό πεδίο της Πειραιώς και του περιορισμού των αρχικών κερδών στην Εθνική και την Alpha. Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον περιεστράφη γύρω από τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά τη συμφωνία της Deutsche Telecom με την AT&T και την πώληση της Τ- Μοbile, κάτι που θα ενισχύσει τα κεφάλαια του γερμανικού κολόσσου δίδοντας τροφή σε σενάρια απόκτησης επιπλέον 10% στον ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών.
Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 5,78%, με τη μετοχή να κλείνει στα 8,24 ευρώ διακινώντας σχεδόν 3 εκατ. τεμάχια. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κυκλοφόρησαν φήμες για αναθέρμανση του deal της Εθνικής με την Alpha, έπειτα από τις χθεσινές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Alpha ζήτησε βελτίωση της προσφοράς. Και μόνο η συμμετοχή της Morgan Stanley που λειτουργεί ως θεματοφύλακας με συμμετοχή πάνω από 5% στην Alpha, δεν παύει να αποτελεί “κίνδυνο” ή απειλή επιθετικής εξαγοράς, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς. Η Εθνική έκλεισε μία ανάσα από τα 7 ευρώ, αλλά με μικρό όγκο 1,8 εκατ. τεμαχίων και η Alpha, στα 5,33 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 1,52%, διακινώντας κάτι περισσότερο από 1 εκατ. τεμάχια.

Κατά τα άλλα, νέες φήμες θέλουν την Marfin Popular και την Πειραιώς να “έρχονται πιο κοντά”, ενώ το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν την τρέχουσα εβδομάδα, η Alpha, η ΕΤΕ και ο Μυτιληναίος για τον οποίο, η Alpha Finance ανεβάζει την τιμή στόχο πάνω από τα 7 ευρώ. Εντολές αγορών βγήκαν στην Ελλάκτωρ, καθώς φαίνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις από την Citigroup, Motor Oil, λόγω της γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής της σε χαλεπούς καιρούς, ΕΛΠΕ (2,89%), ΔΕΗ (2,51%). Ο καθαρός τζίρος ήταν χαμηλός, αφού διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ, με τις συνολικές συναλλαγές στα 219,7 εκατ. ευρώ. Τα 132,5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, με το μεγαλύτερο, δηλαδή 9 εκατ. τεμάχια, να πραγματοποιείται στην Crown Hellas, στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης. Από τα small caps, ξεχώρισαν και πάλι το Alter, η Creta Farm και η Euromedica. Άνοδο κατέγραψαν 99 χαρτιά, αλλά 51 υποχώρησαν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.