ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Στο επίκεντρο Alpha, Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ - Ράλι στα ασιατικά ταμπλό

09:49 - 22 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Οι “προβολείς” όλοι στραμμένοι στα οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο της ετήσιας χρήσης 2010 της Alpha Bank, της Μυτιληναίος και της ΜΕΤΚΑ... Μία μέρα έπειτα από τη αναζοπύρωση του deal ETE – Alpha με τη δεύτερη να ζητά βελτιωμένη προσφορά από την Εθνική, τα ξεχασμένα τραπεζικά σενάρια για πιθανή συγχώνευση επανήλθαν στο προσκήνιο. Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο παραμένουν τα ανοιχτά μέτωπα σε Λιβύη και Ιαπωνία, την ώρα που οι βομβαρδισμοί κατά της Λιβύης συνεχίζονται για τρίτη μέρα, ενώ οι προσπάθειες για ολική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των αντιδραστήρων στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα γίνονται ολοένα και εντονότερες...

Σημειώνεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 1,3% στις 1.614 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 220 εκατ. ευρώ εν μέσω deal, αποκρατικοποιήσεων και ΟΤΕ.

 

Marfin

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των Alpha, Μυτιληναίος και METKA.

 

Aσιατικές αγορές

Στα ύψη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η μερική βελτίωση που παρατηρήθηκε ήδη από χθες σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες των εργατών για ολική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης τους, έχει καθησυχάσει τους φόβους για περαιτέρω εξάπλωση του πυρηνικού “εφιάλτη” στην Ιαπωνία, καθώς και για το σοβαρό αντίκτυπο της καταστροφής αυτής στην παγκόσμια οικονομία.

 

Ράλι κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγούμενες από το δείκτη Nikkei, ο οποίος έκλεισε με άλμα της τάξεως του 4,4% στι2 9.608 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στο “πράσινο” και οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές. Στις 22.837 μονάδες κυμαίνεται ο δείκτης ΗSI στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με κέρδη κατά 0,67%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία τερμάτισε με μικρά κέρδη κατά 0,1%. Ο ιαπωνικός δείκτης TOPIX έκλεισε με άλμα 4,5% στις 868,13 μονάδες.
Στο μεταξύ, σταδιακή υποχώρηση σημειώνει αυτή την ώρα η τιμή του τύπου brent στις χρηματιστηριακές συναλλαγές των ξένων αγορών, καθώς μειώνεται κατά 0,43% στα 114,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ οριακή άνοδο καταγράφει η τιμή του αργού κατά 0,05% στα 102,36 δολάρια το βαρέλι.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επέστρεψε στις επιχειρήσεις ενίσχυσης της ρευστότητας σήμερα, διοχετεύοντας στην αγορά 2 τρισ. γιεν (24,7 δισ. δολάρια) στις αγορές κεφαλαίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Η κίνηση αυτή ανέβασε το συνολικό ποσό που η κεντρική τράπεζα διοχέτευσε στην αγορά από την ημέρα του σεισμού, στα 40 τρισ. γιεν, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την άνοδο των επιτοκίων.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:39 - 22 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.