ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των Alpha και Μυτιληναίου - Το «βλέμμα» στη Σύνοδο - Tέλος στο ανοδικό σερί των ασιατικών αγορών

09:41 - 23 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στη «σκιά» των μειωμένων μεγεθών της Alpha Bank και των πενταπλάσιων κερδών της Μυτιληναίος η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Μία μέρα ύστερα από την ανακοίνωση των παραπάνω οικονομικών αποτελεσμάτων για το σύνολο της ετήσιας χρήσης του 2010, αναμένεται η αντίδραση της αγοράς, καθώς και τα σχόλια των αναλυτών.

Στο μεταξύ, το ολοένα και εντονότερο σφυροκόπημα στη Λιβύη, καθώς και ο νέος “συναγερμός” που χτύπησε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για αύξηση της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2 επαναφέρει εκ νέου ανησυχίες στο ταμπλό, την ώρα μάλιστα που η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το συνολικό κόστος από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου αγγίζει έως και τα 25 τρισ. γιεν. Την ίδια στιγμή, αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τη χώρα ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,2% στις 1.611 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται μόλις στα 91 εκατ. ευρώ.



Marfin

Το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τη Τρίτη η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος.

 

Aσιατικές αγορές

Τέλος στο ανοδικό σερί τριών ημερών έδωσαν στις σημερινές πρωινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο του νέου συναγερμού που “χτύπησε” στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όταν παρατηρήθηκε αύξηση της ραδιενέργειας στον πυρηνικό αντιδραστήρα 2. Ύστερα από τα δειλά σημάδια μερικής βελτίωσης που είχαν σημειωθεί σε τρεις αντιδραστήρες τις προηγούμενες μέρες, η σημερινή εξέλιξη πυροδότησε εκ νέου ανησυχίες και ώθησε τους κυριότερους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων σε αρνητικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι το συνολικό κόστος από τον καταστροφικό σεισμό και το ισχυρό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου κυμαίνεται μεταξύ 15 – 25 τρισ. γιεν δικαιολογεί τους φόβους για το σοβαρό αντίκτυπο του πυρηνικού αυτού ολέθρου στην παγκόσμια οικονομία, την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται προ των ευθυνών της ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι αρχηγοί καλούνται να αποφασίσουν για το συνολικό “πακέτο” μέτρων ενάντια στην παγκόσμια κρίση χρέους.

 

Στα ταμπλό, με πτώση της τάξεως του 1,65% στις 9.449 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei. Στο -0,8% τερμάτισε ο Topix στις 861,10 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,18%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ολοκλήρωσε στο +0,31%. Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 ενισχύεται 0,99%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη κερδίζει 0,71%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 23 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.