ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητούν καταλύτη οι ασιατικές αγορές

08:53 - 31 Μαρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Συνηθισμένη η τάση στα ασιατικά ταμπλό κατά τις τελευταίες συναλλαγές... Ακόμα μία συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να μην μπορούν να βρουν τον “καταλύτη” που αναζητούν.

Εκ νέου ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο αυστηρότερης δημοσιονομικής πολιτικής από το Πεκίνο έκαναν την επανεμφάνισή τους και “δίχασαν” τις ασιατικές αγορές, την ώρα που το “βλέμμα” εξακολουθεί να παραμένει στραμμένο στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπου η ραδιενέργεια έχει φτάσει σε “εξωπραγματικά” επίπεδα, απειλώντας την υγεία, ενώ ο φόβος για την περαιτέρω “εκτίναξή” της γίνεται ολοένα και εντονότερος. Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει μία μάζα επενδυτών, η οποία εμφανίζεται άκρως αισιόδοξη ότι η Ιαπωνία θα τα καταφέρει και η ανάκμψη δεν θα αργήσει να έρθει.

Στα ταμπλό, κέρδη κατά 0,21% για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei στις 9.729 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στο +0,1% ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 23.474 μονάδες. Απώλειες της τάξεως του 1,35% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.053 μονάδες. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε ανοδικά κατά 0,3% στις 4.837,90 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.