ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αψηφούν" τις σεισμικές δονήσεις οι ασιατικές αγορές

08:47 - 08 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
“Αψηφώντας” το νέο σεισμικό “σοκ” 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ την Πέμπτη, κέρδη καταγράφουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές. Η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να παράσχει το συνολικό ποσό της τάξεως του ενός τρισ. γιεν στις πληγείσες επιχερήσεις από τον καταστροφικό σεισμό και το ισχυρό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου επισκιάζει κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ιαπωνία και στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπου οι “μάχες” για τον περιορισμό της ραδιενέργειας συνεχίζονται πυρετωδώς.  

Στα ταμπλό, ράλι κατά 1,52% για τον ιαπωνικό Nikkei 225 στις 9.737 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,57% στις 24.421 μονάδες. Στο +0,41% ο Shanghai Composite στις 3.163 μονάδες.

“Η τελευταία σεισμική δόνηση που παρατηρήθηκε στην Ιαπωνία δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν πολλοί για τη χώρα”, τόνισε ο Garry Evans, κορυφαίος αναλυτής στο Χονγκ Κονγκ.

Στο μεταξύ, τα 111 δολάρια “είδε” η τιμή του αργού πετρελαίου στις πρωινές χρηματιστηριακές συναλλαγές των ασιατικών αγορών, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως κατά 76 σεντς ή κατά 0,79%, ενώ έκλεισε σε υψηλό 30 μηνών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης μόλις την Πέμπτη. Στο μεταξύ, την ίδια ώρα στα 123 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται και η τιμή του τύπου brent, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,83 σεντς ή κατά 0,68%. “Οι συνεχείς αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αποτελούν το βασικότερο “βαρίδι” στην πορεία του πετρελαίου. Όσο η κατάσταση στο μεσανατολικό έδαφος παραμένει κρίσιμη, τόσο ο κίνδυνος περαιτέρω διεύρυνσης της τιμής του αργού και του brent θα ενισχύεται”, τόνισε ο κορυφαίος οικονομολόγος της MF Global. Σημειώνεται ότι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters “βλέπουν” το πετρέλαιο να εκτοξεύεται στα 130 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι πλέον απαισιόδοξοι κάνουν λόγο ακόμα και για 150 δολάρια το βαρέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 08 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.