ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτεθειμένο στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης το ΧΑ - Προς αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

09:33 - 14 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Εκτεθειμένη στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Με τους ξένους αναλυτές και επενδυτές να έχουν ήδη προεξοφλήσει τη χρεοκοπία για την Ελλάδα και ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η αγορά δεν περιμένει τίποτα άλλο παρά να δει κατά πόσο δυνατό θα είναι το τελευταίο “χαρτί” που θα παίξει αύριο, Παρασκευή, 15 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σε αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές και νέα πρόσθετα μέτρα στρέφεται τώρα το “βλέμμα” του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιμένει κατηγορηματικά στο ότι η χώρα δεν χρήζει αναδιάρθρωσης. Το ζήτημα είναι αν τελικά ο χρόνος που ζητά ο κ. Παπακωνσταντίνου για να πείσει τις αγορές αρκεί ή όχι.

Marfin

Με το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρωμένο στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καμία αλλαγή τάσης δεν αναμένεται στο ταμπλό. Το ΧΑ θα κινηθεί στα ίδια τρέχοντα επίπεδα.

Eurobank

Ίδια εικόνα θα σημειώσει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μία μέρα πριν τη δημοσίευση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την περίοδο 2012 – 2015 από την κυβέρνηση.

Ασιατικές αγορές

Σε ακόμη μία συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια αναζητούν καταλύτη. "Βαρίδι" στις συναλλαγές από τα μέσα Μαρτίου έως και σήμερα αποτελεί η Ιαπωνία και η πυρηνική κρίση που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις.
Το επίπεδο της ραδιενέργειας έχει "εκτιναχθεί" σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις έχουν πλήξει τη Φουκουσίμα. Στα ταμπλό, στο +0,28% ο ιαπωνικός Nikkei 225 στις 9.668 μονάδες στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Κατά 0,41% υποχωρεί ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 24.037 μονάδες. Κέρδη 0,18% για τον Shanghai Composite στις 3.200 μονάδες.
Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή, επίσημα στοιχεία που είδαν λίγο νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και κατέγραψαν ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 5,4% το Μάρτιο στην Κίνα, έδωσαν ένα "τόνο" αισιοδοξίας στα ταμπλό.
Ωστόσο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys υποβάθμισε την Πέμπτη το outlook του κλάδου των ακινήτων στην Ιαπωνία σε αρνητικό από σταθερό, επικαλούμενος το "σκληρό" λειτουργικό περιβάλλον στο χώρο, που δεν συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη, λόγω της αυστηρότερης πολιτικής, της αύξησης των επιτοκίων και τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 14 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.