ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Στη "σκιά" του "πονηρού" e-mail - Η Apple ανέβασε τον πήχη στα ασιατικά ταμπλό

09:13 - 21 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στη "σκιά" του e-mail διαπραγματευτών διεθνούς επενδυτικής τράπεζας που έριξε το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από 2% και "εκτίναξε" το spread στις 1.150 μονάδες βάσης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά... ενόψει εορτών, καθώς το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα χτυπάει το "καμπανάκι" για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.
Την ίδια στιγμή, η Citigroup "τσεκουρώνει" τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, μειώνοντας τις τιμές - στόχους έξι ελληνικών τραπεζών, ενώ παράλλλα προτείνει haircut 40%, προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Το "σήριαλ" της ελληνικής αναδιάρθρωσης συνεχίζεται, τα δημοσιεύματα έχουν πάρει "φωτια", ενώ οιαπόψεις των αναλυτών έχουν αρχίσει να διίστανται... και η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους αρχηγούς εξακολουθούν να διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους. Αναμένεται τώρα το αποτελέσμα της εισαγγελικής έρευνας για το "πονηρό" αυτό e-mail, όπως ακριβώς τη ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ. Παράλληλα, το "βλέμμα" της αγοράς παραμένει στην ελληνική κυβέρνηση και στις διαβουλεύσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, η εξειδίκευση των οποίων θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, όπως είχε προαβαγγείλει ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση κατά 2,6% στις 1400 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 99 εκατ. ευρώ.
Marfin
Αναμένεται συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα.
Ασιατικές αγορές
Ανόδου συνέχεια για τα αστιατικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να κινούνται στο "πράσινο" ωθούμενοι από τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Apple και της ενίσχυσης των ενεργειακών μετοχών. Το δολάριο της Αυστραλίας και ο χρυσός "αναρριχήθηκαν" σε νέα υψηλά νε μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές του αργού και του τύπου brent θα αυξήσουν τον πληθωρισμό.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο +1,22% ο δείκτης Nikkei που διαμορφώνεται στις 9.724 μονάδες. Κέρδη 0,85% για τον δείκτη Hang Seng στις 24.099 μονάδες. Στις 3.170 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite με άνοδο της τάξεως του 0,69%.
Σε παγκόσμιο ρεκόρ "σκαρφάλωσαν'" τα εμπορεύματα, έπειτα από την δημοσίευση των σχεδόν διπλάσιων σε σύγκριση με πέρυσι κερδών της Αpple. Οι κεντρικές τράπεζες από την Ταίλάνδη έως και τη Βραζιλία προχώρησαν σε αύξηση των επιτοκίων τους αυτή την εβδομάδα, ενώ η Fed προβλέπεται να διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα.
Άλμα της τάξεως του 95%στα καθαρά κέρδη του δεύτερου υτριμήνου εμφάνισε η Apple. Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 24,67 δις δολάρια, "χτυπώντας" τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι τοποθετούσαν τα έσοδα στα  23,3 δις δολάρια. Η Apple προέβη σε πωλήσεις 18,65 εκατ. iPhones, πραγματοποιώντας αύξηση κατά 113%, ενώ, παράλληλα, διέθεσε στην αγορά 3,76 εκατ. Macs. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα έσοδα και τα κέρδη του τριμήνου, καθώς και με τις ταμειακές ροές που ξεπερνούν τα 6,2 δις δολάρια, δηλώνει χαρακτηριστικά ο CFO της εταιρείας, Peter Oppenheimer. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της για το γ΄ 3μηνο αναμένονται έσοδα γύρω στα 23 δις δολάρια, έναντι 23,8 δισ. ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:36 - 21 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.