ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα "χνάρια" της Wall η Ασία

08:46 - 27 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Το ράλι των αμερικάνικων μετοχών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street φαίνεται πως ακολουθούν οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια κατά τις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, έπειτα από το "μπαράζ" καλύτερων των αναμενομένων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, το οποίο ώθησε το βασικό δείκτη της ασιατικής περιοχής σε υψηλό οχτώ εβδομάδων.
Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο +1,38% ενισχύεται ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στις 9.690 μονάδες. Κέρδη 0,41% για τον Hang Seng στις 24.105 μονάδες. Άνοδος 0,25% για τον Shanghai Composite στην Κίνα που διαμορφώνεται στις 3.085 μονάδες. Στις 839,93 μονάδες ο ιαπωνικός δείκτης Topix, ενισχυμένος κατά 0,74%.
Στο μεταξύ, το "χαβά" της η S&P. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να εξαπολύει απειλές στην Ιαπωνία για πιθανή υποβάθμιση στο μέλλον. Ειδικότερα, η S&P χτύπησε το "καμπάνακι" σήμερα στην ασιατική χώρα, αναθεωρώντας σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές αξιολόγησης της.
Ο εν λόγω οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση των προοπτικών αντανακλά την προοπτική υποβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας εάν η δημοσιονομική της θέση επιδεινωθεί πέραν του αναμενόμενου λόγω της κρίσης.
Η Standard &Poor's εκτιμά πως τα κόστη από την τριπλή καταστροφή θα αυξήσουν το δημόσιο έλλειμμα άνω των εκτιμήσεων, ήτοι κατά 3,7% του ΑΕΠ έως το 2013 και υπολογίζει ότι το κόστος ανοικοδόμησης θα κυμανθεί μεταξύ 20 τρισ. γεν και 50 τρις γεν.
Σημειώνεται πως στις 28 Ιανουαρίου η Standard &Poor's είχε μειώσει στην κατηγορία ΑΑ- από ΑΑ την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας στερείται «συνεπούς στρατηγικής» για την αντιμετώπιση του διογκούμενου κρατικού χρέους. Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης είχε διατηρήσει σταθερές τις προοπτικές, εστιάζοντας στο ισχυρό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με το εξωτερικό και την ευελιξία που παρέχει ο διεθνής ρόλος του γεν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.