ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανήμπορο να παλέψει με τα σενάρια το ΧΑ - "Πάσα" από την Ασία πήρε η Ευρώπη - Πάνω του 1,48 το ευρώ

10:38 - 29 Απρ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Με τα ελληνικά spread στην απόλυτη κορύφωση, πάνω από τις 1.300 μονάδες βάσης το 10ετές και στις 2.500 μβ το 2ετές, είναι πλέον αντιληπτό ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2012 είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς και όπως επιβεβαιώνει η μία πλευρά των ξένων αναλυτών και επενδυτών.
Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά απαντά με συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, ανήμπορη να ανακάμψει, στις "χλιαρές" κινήσεις στις οποίες έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση και δεν βλέπει την ώρα για την εξειδίκευδη των πρόσθετων μέτρων, η οποία θα ανακοινωθεί εντός του Μαϊου.

Η φημολογία περί ελληνικής χρεοκοπίας έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις και ενώ οι ξένοι ασχολούνται διαρκώς με το ελληνικό πρόβλημα, ωστόσο οι διεθνείς αγορές γυρίζουν την πλάτη στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς τη θεωρούν πλέον τετελεσμένο γεγονός, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στα άλματα που σημειώνει το ευρώ, όπως την Πέμπτη στο 1,48. O τζίρος στο ΧΑ παραμένει ισχνός και αποδεικνύει αφενός την αποχή των επενδυτών και αφετέρου το ότι η αγορά πλέον δεν πείθεται από λόγια και "διψά" για έργα.

Marfin
Με το κλίμα στην Ελλάδα να διατηρείται τεταμένο και με την πλειονότητα των επενδυτών να ψηφίζει αναδιάρθρωση του χρέους της, συμπαρασύροντας ακόμα και τους άλλοτε αντίθετους με το παραπάνω ενδεχόμενο, το ΧΑ παραμένει στη σκιά της χρεοκοπολογίας και "βυθίζεται".

Εurobank
Από τη στιγμή που δεν διακρίνεται ούτε και ένα θετικό σημάδι στο βάθος του ορίζοντα, η τάση στο ΧΑ θα παραμείνει πτωτική.

Αγορές
"Πάσα" από τις ασιατικές αγορές πήραν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια σημειώνοντας και στη σημερινή συνεδρίαση μεικτές τάσεις, με το Λονδίνο να επιστρέφει σε θετικό έδαφος, ύστερα από δύο μέρες αρνητικού προσήμου.Η νευρικότητα που επικρατεί στα ευρωπαικά ταμπλό οδεύει το δείκτη βαρόμετρο Stoxx Europe 600 στην αλλαγή τάσης της τελευταίας στιγμής με κίνδυνο να "σπάσει" το ανοδικό σερί δύο εβδομάδων. Παρόλο που τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου εξακολουθούν να εκπλήσσουν ευχάριστα τους αναλυτές, ωστόσο η συνέχεια των σενάριων περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ταλαιπωρεί την Ευρώπη, η οποία εν μέρει τα "αψηφά".

Στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,03% στις 6.069 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 0,34% στις 4.090 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δίκτης DAX σημειώνει πτώση κατά 0,03% στις 7.473 μονάδες. Πάνω του 1,48 το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,48340 δολάρια.

Σε επιχειρηματικό μέτωπο,  κέρδη 5,3 δισ. δολαρίων ή 61 σεντς ανά μετοχή εμφάνισε στο γ' τρίμηνο χρήσης η Microsoft, έναντι κερδών 4 δισ. δολαρίων ή 45 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ήτοι αυξημένα κατα 31%. Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν 13% στα 16,4 δισ. δολάρια. Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 15%.

Λειτουργικά κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών ανακοίνωσε η Daimler για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία αυξήθηκαν κατά 71% στα 2,03 δισ. ευρώ.

Η γαλλική πετρελαϊκή Total εμφάνισε αύξηση 35 των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών στο α΄ τρίμηνο στα 3,1 δισ. ευρώ από τα 2,3 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα μη προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατέγραψαν άνοδο 51% στα 3,95 δισ. ευρώ από τα 2,61 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Σ.Μ.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 29 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.