ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμες ώρες περνά το ΧΑ - "Κοκκίνισαν" τα ασιατικά ταμπλό - Κλειστό το Τόκιο

09:25 - 03 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Με το "αριστερό" μπήκε και ο Μάιος για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον τζίρο να συνεχίζει την ίδια πορεία... Παραμένει ισχνός, γεγονός που αποδεικνύει την αποστροφή και την διαδοχική αποχή των επενδυτών, όταν τα στοιχήματα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ή περί haircut ή περί χρεοκοπίας έχουν πάρει "φωτιά", η οποία δεν σβήνει όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν πείθει τις αγορές για το αντίθετο ούτε μέσω διαψέσευων ούτε μέσω δεσμεύσεων ούτε καν μέσω ανακοίνωσης σχεδίων, όπως το χθεσινό για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Αφενός τα ελληνικά spread και CDS δεν αποχωρίζονται την "κορυφή" και αφετέρου το ευρώ παραμένει στο 1,48 αποδεικνύοντας ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την ελληνική αναδιάρθρωση και απλά περιμένουν να τη δουν. Σημειώνεται ότι το επόμενο δεκαήμερο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, αφού λήγουν τα στοιχήματα για τη χρεοκοπία ή την αναδιάρθρωση των δανείων της χώρας.

Μέσα σε όλα αυτά, σήμερα καταφτάνει και το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα διενεργήσει εντατικούς ελέγχους και θα βγάλει την ετυμηγορία του για την ελληνική οικονομία και την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, από τα οποία διακυβεύεται η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κατά τα άλλα από αυτή την εβδομάδα ξεκινά νέος γύρος αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και τα μάτια της αγοράς "στρέφονται" σε Τιτάνα και ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,4% στις 1.429 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 57 εκατ. ευρώ.

Marfin
Τιτάνας και ΟΤΕ θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Εurobank
Οι "προβολείς" όλοι στην άφιξη της τρόικας και στην αξιολόγησή της.

Ασιατικές Αγορές
Με "φόντο" το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, έπειτα από τα χθεσινά κέρδη που σημείωσαν στον απόηχο της παράπανω είδησης. Ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε από τα υψηλά 3ετίας, αφενός καθώς χαλκός και πετρέλαιο "'επεσαν" από την κορυφή και αφετέρου αφότου η Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ανακοίνωσε κέρδη μικρότερα των αναμενομένων.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific, εκτός Ιαπωνίας, σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,7% φθάνοντας στις 505,09 μονάδες στις 9:22 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες κατέγραψε την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης μετά τα χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη που εμφάνισαν οι εταιρείες, σκιάζοντας ακόμη και τη δέσμευση της Federal Reserve να στηρίξει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια.

Στα ταμπλό, στην Αυστραλία ο δείκτης &P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,1%, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες 0,7% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times απώλεσε 0,5%. Ανοδο 0,1% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 03 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.