ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προοπτική της ευρωλύσης για το χρέος ανεβάζει το ΧΑ - Ανοδική αντίδραση πάνω του 1% στην Ευρώπη - Ξεπερνά το 1,43 το ευρώ - Kέρδη για τα futures

14:00 - 10 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Μάλλον η Ευρώπη αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και για μία ακόμα φορά θα πρέπει να σκεφτεί μία λύση – πακέτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και κυρίως της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ελλάδα.
Η αλλαγή αυτή στάσης ή μάλλον η διαφαινόμενη αυτή αλλαγή στάσης εκ μέρους του ισχυρού παίκτη της ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, δηλαδή της Γερμανίας, είναι ο βασικότερος λόγος για το rebound που βλέπουμε στο Χ.Α. έπειτα από έξι μίζερες συνεδριάσεις, αλλά και για την σχετική αποκλιμάκωση των spreads στις 1.260 μονάδες βάσης από 1.301 μονάδες χθες. Η αντίδραση στο Χ.Α. έρχεται κατ' ευθείαν από τις τράπεζες, που τόσο αυτά τα ίδια χαρτιά, όσο και η αγορά είχαν ανάγκη. Οι κεφαλαιοποιήσεις τους είχαν φτάσει στα τάρταρα με την ΕΤΕ να κινδυνεύει στην τρίτη θέση...

Πάνω από 5% ανέρχονται τα κέρδη της Eurobank, προς στα 5 ευρώ επιστρέφει η Εθνική, πάνω από 4% ενισχύεται η ΑΤΕ και η Alpha και 3% ενισχύεται η Πειραιώς. Παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της Coca Cola, η μετοχή ενισχύεται, ενώ το καλό κλίμα που διαγράφεται σήμερα περνάει και στο υπόλοιπο ταμπλό. Η αγορά δίνει μεγάλη σημασία και στην αυριανή συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ με τους κ.κ. Βαν Βομπάι και Μπαρόζο πριν από την σύσκεψη του Eurogroup στις 16 – 17 Μαϊου. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. πλησιάζουν τα 35 εκατ. ευρώ.

Aγορές

Με ισχυρά κέρδη της τάξεως άνω του 1% απαντούν στα σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα οι ευρωαγορές... Παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα έπειτα από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ήπιοι τόνοι επικρατούσαν στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ωστόσο στη συνέχεια οι κυριότεροι δείκτες πήραν φόρα...Την ίδια στιγμή το deal της εξαγορά της Skype Techynologies από τη Μicrosoft, καθώς και η άνοδος 2% των μετάλλων, συμβάλουν στο θετικό κλίμα στα ευρωπαικά ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 1,13% στις 6.009 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 1,32% στις 4.060 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,39% στις 7.513 μονάδες. Στα 1,43530 δολάρια το ευρώ.

Σε εταιρικό μέτωπο, έτοιμοι να ενώσουν τις επιχειρηματικές τους δυνάμεις φέρονται να είναι οι Skype Technologies και Microsoft Corp... Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις συζητώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς της Skype Technologies από τη Microsoft Corp σε μια συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα 8,5 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν οι εν λόγω πηγές στο Bloomerg η ανακοίνωση του πιθανού deal ίσως και να πραγματοποιηθεί σήμερα...

Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διεθνών κλήσεων παγκοσμίως θα δώσει στην Microsoft πρόσβαση στους 663 εκατ. χρήστες καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Steve Ballmer προσπαθεί να προσελκύσει χρήστες στο διαδίκτυο και να συρρικνώσει την κυριαρχία της Google στο internet advertising.

Στο μεταξύ, ανοδο έως 2% σημείωσε το ασήμι την Τρίτη στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), διευρύνοντας τα κέρδη του για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αποτέλεσμα της αύξησης των ανησυχιών για την κρίση χρέους της Ελλάδας, τη στιγμή που ο χρυσός διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο έως 2% φθάνοντας στα 37,90 δολ. η ουγγιά στο Comex και υποχώρησε στα 37,69 στις 0044 ώρα Γκρίνουϊτς, σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 7% από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας στα 35,29 δολ. η ουγγιά.

Η τιμή σποτ για το ασήμι υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στα 37,67 δολ. η ουγγιά μετά το ράλι της κατά 6% την προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε έξι μήνες.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 1.509,85 δολ. η ουγγιά. Στο Comex, o χρυσός σημείωσε άνοδο κατά 0,5% φθάνοντας στα 1.510,20 δολ. η ουγγιά.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του χρυσού θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και την κρίση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Το γιέν αναρριχήθηκε έως τα 114,98 έναντι του ευρώ σήμερα στο Τόκιο από 115,97 που ήταν χθες κατά το τέλος της συνεδρίασης. Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 80,16 από 80,63. Το ισχυρό γιέν μειώνει τα κέρδη των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό, όταν αυτές τα μετατρέπουν στο νόμισμα της χώρας τους.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 10 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.