ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 5 ευρώ επέστρεψε η ΕΤΕ - Κέρδη 9,30% για Alpha -Άνοδος στο Χ.Α. μετά από έξι συνεδριάσεις - Το deal έδωσε ώθηση τη Wall – Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

17:27 - 10 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Με κέρδη μόλις 1,44% και κλείσιμο στις 1.369,30 μονάδες έκλεισε η αγορά την Τρίτη. Έπειτα από έξι πτωτικές συνεδριάσεις και από τη στιγμή που διαφαίνεται πάλι φως στο βάθος του τούνελ, η αγορά αντέδρασε, αλλά όχι όπως θα ήθελε η πλειονότητα των επενδυτών. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα βοήθεια της τρόικας προς την Ελλάδα.

Γίνεται λόγος για εκποίηση κρατικής περιουσίας, αλλά από την Ευρώπη και όχι από την ελληνική κυβέρνηση, γενικότερα πληροφορίες που βρίσκουν μάλλον σύμφωνους τους “επενδυτές' και για το λόγο αυτό αποπειράθηκε η αντίδραση στην αγορά και η μικρή πτώση των spreads, στα επίπεδα των 1.231 μονάδων βάσης νωρίτερα. Καλά νέα και από το ευρώ, που “ζωήρεψε” πάνω από το 1,43, ενώ σε θετικό πρόσημο κινούνται και οι ευρω/αγορές. Από την άλλη όμως, οι δραματικοί τόνοι του πρωθυπουργού περί συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων αποδεικνύει την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κόντρα στις απόψεις ότι η χώρα βρίσκεται στη μέση της διαδρομής...

Σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων δεν άλλαξε τίποτα, αφού την Alpha και την Eurobank “πέρασε” η μετοχή των ΕΛΠΕ και της Κύπρου. Σημειωτέον ότι προς το κλείσιμο βγήκαν σημαντικές εντολές αγορών στην Alpha, δίδοντας ώθηση 9,30% στη μετοχή κλείνοντας στα 3,76 ευρώ και με όγκο 2,4 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη περίπου 7% για την ΕΤΕ, που επέστρεψε πάνω από τα 5 ευρώ, τιμή που αποτελεί τη λογιστική αξία της μετοχής. Διακινήθηκαν 5,5 εκατ. τεμάχια.

Κέρδη 5,90% για τη Eurobank, με κλείσιμο στα 3,41 και 1,7 εκατ. τεμάχια. Κατά 3% ενισχύθηκε η Πειραιώς, στην οποία γίνεται μεγάλο μάζεμα από ξένους. Στη μετοχή άλλαξαν χέρια 3,6 εκατ. τεμάχια. Πάνω από 35 ενισχύθηκε το Τ.Τ. και κατά 1,33% η Marfin Popular. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πάντως, 94 ενισχύθηκαν και 50 υποχώρησαν. Τα περισσότερα κέρδη κατέγραψε ο Βωβός εν αναμονή της διπλής ανάπλασης, αφού το θέμα προωθείται από τη Βουλή.

Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 97 εκατ. ευρώ.


Το deal έδωσε ώθηση τη Wall – Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη

 

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, τροφοδοτούμενοι από το deal της εξαγορά της Skype από τη Μicrosoft. Την ίδια στιγμή το συνέβαλλε στο θετικό κλίμα τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των τιμών εισαγωγών τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% στις 12.757 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 1,01% στις 2.872 μονάδες και ο S&P500 ανέβηκε 0,81% στις 1.357 μονάδες.

Με ισχυρά κέρδη της τάξεως άνω του 1% απάντησαν σήμερα στα σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα οι ευρωαγορές... Παρά το γεγονός ότι λίγη ώρα έπειτα από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ήπιοι τόνοι επικρατούσαν στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ωστόσο στη συνέχεια οι κυριότεροι δείκτες πήραν φόρα...κλείνοντας με σημαντικά κέρδη.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 1,28% στις 6.019 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,13% στις 4.053 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,23% στις 7.504 μονάδες. Στα 1,4343 δολάρια το ευρώ.

Ανακοινώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο το deal μεταξύ Microsoft (εταιρεία λογισμικού Η/Υ) και Skype (εταιρεία ομιλίας μέσω internet), με την εξαγορά της δεύτερης, έναντι του ποσού των 8,5 δις. δολαρίων.

«H Microsoft έχει πολλά μέτωπα και στον ιντερνετικό τομέα και η Skype ίσως να είναι το κλειδί για να εδραιωθεί στο χώρο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Kunal Bajaj, στέλεχος τηλεπικοινωνιών στην Analysys Mason India.

Η εξαγορά αυτή είναι σαφές ότι θα απομακρύνει τη Skype από το στόχο να πουλήσει δημοσίως 100 εκατ. μετοχές της.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,2% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας της χώρας, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν 6,7%. Η αύξηση αυτή κινείται πάνω από το 1,6%, το οποίο είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch . Οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν εν τω μεταξύ 1,1%.

Παράλληλα, ευρεία συμφωνία με την οποία, μεταξύ άλλων, ορίζεται το πλαίσιο για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο εμπόριο και τις επενδύσεις, υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν.

Η συμφωνία καλύπτει τέσσερις τομείς που οι δύο χώρες θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα στη μεταξύ τους συνεργασία, τα μακροοικονομικά ζητήματα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο και τις επενδύσεις και τη διεθνή συνεργασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:09 - 10 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.