ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Βλέπει" λύση το Χ.Α. - Ανεβαίνουν τα κρατικόχαρτα - Στο +20% η ΑΤΕ - Αλλαγή τάσης στην Ευρώπη - Πάνω από το 1,43 το ευρώ

12:18 - 11 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Κίνηση προς τις 1.400 μονάδες επιχειρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τους ξένους να “ανακαλύπτουν' εκτός από τις “τράπεζες” και τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, κυρίως αυτές που έχουν μείνει πίσω, υστερούν σε αποδόσεις. Ο λόγος της νέας, αλλά ισχυρής αντίδρασης στο Χ.Α. δεν είναι άλλος από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επαφές στα ευρωπαϊκά πλαίσια για τη χορήγηση μίας ακόμα βοήθειοας στην Ελλάδα.

Τα κέρδη για την αγορά ξεπερνούν το 2,4%, με τα spreads να υποχωρούν στις 1.262 μονάδες βάσης. Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση της ΑΤΕ κατά 20%, μετοχή η οποία βρέθηκε χθες σε ιστορικά χαμηλά. Ταυτόχρονα, προχωρούν οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι στην αγορά που αναφέρουν ότι μπορεί η τράπεζα να πωληθεί εξ ολοκλήρου στο άμεσο μέλλον. Αντίδραση έχει βγει, περίπου κατά 5% στο Τ.Τ., στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ και γενικότερα στις προς ιδιωτικοποίηση εισηγμένες που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Χλιαρή είναι και η αντίδραση στις τράπεζες με τα ποσοστά ανόδου σε Πειραιώς και Εθνική να μην ξεπερνούν το 2%. Λίγο πάνω από 35 ενισχύεται η Eurobank και περίπου κατά 1% η μετοχή της Alpha. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 43 εκατ. ευρώ.
Aγορές

Σε ασκήσεις ισορροπίας επιδίδονται στη σημερινή συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς από τη μία τα σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα από το ΔΝΤ εκπέμπουν θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές, ενώ από την άλλη η "βουτιά" που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αυτοκινητονιομηχανία του κόσμου η Τοyota για για το πρώτο τρίμηνο χρήσης επέφερε εκ νέου ανησυχίες για την πορεία του κλάδου. Στην έναρξη των συναλλαγών οι ευρωαγορές κινούνταν σε μεικτό έδαφος, ωστόσο αυτή την ώρα το κλίμα άλλαξε στα διεθνή ταμπλό με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν θετικό πρόσημο.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,17% στις 6.029 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 0,37% στις 4.067 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.549μονάδες. Πάνω από το 1,43 διαπραγματεύεται το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,43760 δολάρια.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κατά 77% υποχώρησε η κερδοφορία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου της Toyota συο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου διέκοψε την παραγωγή, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην πορεία των πωλήσεων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 25,4 δισ γεν (314 εκατ δολάρια), έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη ύψους 104 δισ. γεν. Οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 12% στα 4,64 τρις γεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.