ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρης απαξίωση στο ταμπλό του Χ.Α.

17:28 - 13 Μαϊ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Άνευρη, άχρωμη και άοσμη η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στην αγορά. Οι φωνές για χρεοκοπία και τα άσχημα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, καλύπτουν ακόμα και νέα, όπως είναι η βελτίωση του ΑΕΠ κατά το πρώτο 3μηνο του 2011, όταν στην Πορτογαλία υπήρχε επιβάρυνση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.356,24 μονάδες, ελάχιστα ανοδικά, μόλις κατά 0,09%.Σε εβδομαδιαία βάση καταγράφηκαν απώλειες 1,01% και από την αρχή του χρόνου 4,08%. Λίγα πράγματα άλλαξαν στις κεφαλαιοποιήσεις με την Εθνική να παραμένει στην τρίτη θέση πίσω από τον ΟΠΑΠ και την Coca Cola. Επίσης, κάτω από τον Τιτάνα παραμένει η μετοχή της Πειραιώς, ενώ ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Κύπρου “περνούν” την Alpha και την Eurobank.

Με εξαίρεση την ΑΤΕ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία reverse split και αύξησης κεφαλαίου και την Πειραιώς, που μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες ανέκαμψε την Παρασκευή, οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές του 20άρη δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν φτάσει να κινούνται κάτω και από τα χαμηλά της αγοράς στις 11 Ιανουαρίου, σημειώνουν, αναλυτές, δηλαδή κάτω από τις 1.351 μονάδες... Κέρδη 5,7% για την ΑΤΕ, στα 0,55 ευρώ και 4,08% για την Πειραιώς, στο 1,02 ευρώ . Από εκεί και πέρα μπροστά στις απώλειες των τελευταίων μηνών, η Marfin Popular ενισχύθηκε μόλις κατά 1,33%, Alpha 1,14%, ETE 1,05% και Eurobank 0,30%.

Mαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά όμως... Υποτονική αντίδραση για την Motor Oil και απώλειες για Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ. Ακόμα και η αύξηση της συμμετοχής της Templeton στη Jumbo δεν άλλαξε την εικόνα της μετοχής, που όμως, είναι από τις λίγες που έχουν διασωθεί από την πτώση της αγοράς (μαζί με τα Folli). Οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται καθοριστικές για την τάση. Αφενός λήγουν τα CDS, οπότε οι αγορές αναμένεται να “ηρεμίσουν”, αφεταίρου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του πρώτου 3μήνου. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, παρατηρείται σχεδόν ισορροπία, αφού 65 υποχώρησαν και 63 ενισχύθηκαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 13 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.