ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποίηση σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα

13:03 - 07 Ιουλ 2006 | Σχόλια Αγοράς
Διατηρείται και σήμετα το επιλεκτικό ενδιαφέρον για μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ήπιες πιέσεις δέχεται ο 20άρης. Κέρδη για ΕΤΕ, Πειραιώς, ΑΤΕ. Χαμηλός είναι ο όγκος συναλλαγών.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,47%, oFTSE 20 κατά 0,70%, ο Mid 40 κατά 0,46% και κατά 0,15% ο SmallCap 80.

Πτώση 1% σημειώνει η ΕΤΕ, 0,81% η Eurobank, 0,43% η Alpha, 0,44% η Εμπορική και 0,43% η Πειραιώς.

Απώλειες 2,02% για τον ΟΠΑΠ, 0,59% για τον ΟΤΕ, 0,56% για την Cosmote.

Αντίθετα, κέρδη 1,98% σημειώνει η Τρία Εψιλον, 0,55% η Hyatt και 0,54% η ΑΤΕ.

48 μετοχές καταγράφουν κέρδη, έναντι 77 που υποχωρούν, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 20,3 εκατ. ευρώ.
 
Από τους επιμέρους δείκτες τη σημαντικότερη ενίσχυση παρουσιάζουν τα τρόφιμα, οι ασφάλειες και τα βιομηχανικά προϊόντα, ενώ τα ταξίδια/αναψυχή και οι τηλεπικοινωνίες υποχωρούν.

Ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρειότι ηχαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων συνεδριάσεων ενδεχομένως να ευθύνεται για φαινόμενα τοπικών υπερβολών καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο εύρος εντολών που θα έδινε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αγορά.


Από την άλλη πλευρά η αδυναμία που παρατηρείται στους κυριότερους δεικτοβαρείς τίτλους συνδέεται και με την αναμονή εισόδου των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στην αγορά την προσεχή Τρίτη, γεγονός το οποίο έχει ενισχύσει τις θέσεις πώλησης και τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια παραγώγων. Θεωρούμε ότι η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά εύκολα μπορεί να αντιστραφεί καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα δεν είναι ενδεικτική, οι δε φόβοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μη ποσοτικά δεδομένα και έχουν πολύ βραχύβια επίδραση.

Επιπλέον στις κυριότερες διεθνείς αγορές η σταθεροποίηση σε υψηλότερα επίπεδα τιμών δεν έχει αποτυπωθεί σε ανάλογο βαθμό στην Ελληνική αγορά δημιουργώντας κάποιο προσωρινό handicap αποδόσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.