ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι αγοραστές δεν έχουν φύγει από τις τράπεζες - Διακυμάνσεις ο δείκτης - Διστακτικότητα στην Ευρώπη - Πάνω από 1,44 το ευρώ

12:10 - 01 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Σε φάση διακυμάνσεων έχει περάσει την Τετάρτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μία μέρα μετά την κούρσα της αγοράς, που οδήγησε τον τραπεζό κλάδο σε ράλι άνω του 10%. Χωρίς να λείπουν οι διακυμάνσεις, δεν ελίναι και λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα, με αποτέλεσμα να παίρνουν μία μέρα μετά τα κερδισμένα. Από τα χαμηλά των 1.305 μονάδων, ο γενικός δδείκτης ενισχύεται στις 1.315, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στις 1.327 μον. Εκεί ήταν που βγήκαν οι πρώτοι πωλητές. Είναι σημαντικό, σύμφωνα με την αγορά, που ο δείκτης "κρατάει" τις 1.300 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη υποχωρεί εξαιτίας της πληροφορίας που λέει ότι το ΔΝΤ δεν θα βάλει τα λεφτά της πέμπτης δόσης.

Πάνω από 2% ενισχύεται η ΕΤΕ που επέστρεψε οριακά πάνω από τα 5 ευρώ, 2,5% η Alpha, στα 3,24 ευρώ, 1% το Τ.Τ. στα 3 ευρώ και 1% η Πειραιώς, στο 1,02 ευρώ. Κέρδη 2,20% για την Eurobank, στα 3,25 ευρώ. Βαρίδια για την αγορά αποτελεί η μετοχή της Coca Cola και της Κύπρου που υποχωρούν πάνω από 3%. Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 52 εκατ. ευρώ, με τα πακέτα όμως, στα 8,9 εκατ. ευρώ. Στον ΟΠΑΠ έχουν πραγματοποιηθεί 670 χιλ. τμχ. και στην ΕΤΕ 100 χιλ. τμχ.

Aγορές

Μετά το χθεσινό "ράλι" της τάξεως κοντά στο 2%, διαστακτικές κινήσεις πραγματοπιούν στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ευρωαγορές, καθώς εκ διαμέτρου αντίθετα μηνύματα εκπέμπουν σημεριν'α δημοσιεύματα εφημερίδων που κάνουν τον κύκλο των μέσων ενημέρωσης και αφορούν για ακόμη μία φορά την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υπoxωρεί οριακά κατά 0,08% στις 5.984 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 αυξάνεται κατά 0,08% στις 4,016 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX αυξάνεται κατά 0,15% στις 7.301 μονάδες. Πάνω από το 1,44 κινείται το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,44310 δολάρια.

Μία μέρα έπειτα από το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία αποφάσισε να βάλει τέλος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και να προχωρήσει σε συμβιβαστικές κινήσεις, προκειμένου να καταβληθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, δάνειο ύψους 60 δισ. ευρώ περιλαμβάνουν τα νέα σενάρια περί επιπλέον πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, το δάνειο αυτό θα θα καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια και θα αναβάλει την ανάγκη αναδιάρθρωση – ήπιας ή όχι - του ελληνικού χρέους.

Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, το δάνειο προβλέπει ότι θα υπάρχει μία άτυπη συμφωνία με τους ιδιώτες ομολογιούχους να μετακυλήσουν τους τίτλους που έχουν ή να δεχθούν επιμήκυνση στην λήξη των ομολόγων».

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ αναφέρει ότι έιναι πλέον βέβαιο ότι το ΔΝΤ δεν θα καταβάλει τη συμμετοχή του στην πέμπτη δόση του ελληνικού δανείου.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επαναφέρουν στην επιφάνεια της ανησυχίες των αγορών για εξάπλωση της ελληνικής κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 01 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.