ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Bουτιά" στη Wall λόγω μάκρο - Αλλαγή τάσης στην Ευρώπη - Απώλειες στα ταμπλό - Στο 1,44 το ευρώ

16:40 - 03 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με σημαντικές απώλειες της τάξεως άνω του 1% απαντούν στην υψηλότερη της αναμενομένης ανεργία, καθώς και στη "βουτιά" που σημείωσαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Strret, μία μέρα έπειτα από τη νευρικότητα που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση με "φόντο" την ελληνική κρίση χρέους.
Το ελληνικό πρόβλημα φαίνεται να ταλανίζει τα διεθνή ταμπλό, καθώς την ίδια ώρα αλλαγή τάσης παρατηρείται στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τις αγορές να περνούν από τις διστακτικές και επιλεκτικές κινήσεις σε πτωτικό έδαφος, τη στιγμή που η αγωνία "κορυφώνεται", καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λουξεμβούργου η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Και ενώ η Ευρωζώνη έφτασε σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιπλέον χρηματοδόστησης στη χώρα έως τα μέσα του 2014, οι απανωτές υποβαθμίσεις τόσο της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας όσο και των αξιολογήσεων του τραπρεζικού κλάδου από τη Moodys και από κινέζικο οίκο ταράζουν τις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,05% στις 12.119 μονάδες, ο S&P μειώνεται κατά 1,02% στις 1.299 μονάδες και τέλος, ο Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 0,98% στις 2.746 μονάδες.

Ταυτόχρονα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 χάνει κατά 0,60% στις 5.812 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 0,77% στις 3.859 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση κατά 0,35% στις 7.049 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή επιβράδυνση σημείωσαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες στον κλάδο υπηρεσιών της ευρωζώνης τον Μάιο λόγω υποχώρησης της εμπιστοσύνης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 1-1/2 ετών, σύμφωνα με έρευνες την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις άρχισαν να περιορίζονται. Ο δείκτης ΡΜΙ της ευρωζώνης υποχώρησε τον Μάιο στο 56,0 από 56,7 τον Απρίλιο. Ο δείκτης αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία (55,4). Είναι ο 21ος μήνας που ο δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το Μαϊο αγγίζοντας το 9,1% από το 9,0% του Απριλίου, παρότι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μία ελαφριά πτώση στο 8,9%. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από το Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν στους προϋπάρχοντες φόβους ότι η αμερικάνικη οικονομία περνάει κάτι παραπάνω από μία απλή κάμψη.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:57 - 03 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.