ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται ανόδου συνέχεια - Το "βλέμμα" σε Μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα - Μαύρα "πανιά" σήκωσαν οι ασιατικοί δείκτες - Στο "κόκκινο" η Wall

09:23 - 06 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Μετά τα καλά "μαντάτα" της Παρασκευής με την τρόικα να λέει "ναι" στην απελευθέρωση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου, ανοδικό άνοιγμα προβλέπουν οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο ανακοινωθέν της τρόικας αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι η πέμπτη δόση θα εκταμιευθεί πιθανότατα τον Ιούλιο μόνο όταν σε πολιτικό επίπεδο ληφθούν οι αποφάσεις για την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Η Τρόικα αναμένει σταθεροποίηση της οικονομίας προς το τέλος του χόνου και πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για μείωση του κόστους στο Δημόσιο και τις αποκρατικοποιήσεις με τη δημιουργία ειδικού ταμείου.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαιώσε τις συζητήσεις για πρόσθετη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποοίησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, κάτι το οποίο υποστήριζε θερμά η Γερμανία. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη τον κύκλο των ξένων μέσων ενημέρωσης έκαναν πληροφορίες που ήθελαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εξετάζουν νέο χρηματοδότηση προς τη χώρα έως τα μέσα του 2014.

Εντός ενός τέτοιου κλίματος, η αγορά στρέφει σήμερα το "βλέμμα" της στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής και τα νέα μέτρα που προβλέπει ύψους 6,4 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο γενικός δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο της τάξεως του 4,42% στις 1.333,66 μονάδες και με τον τζίρο να διαμορφώνεται πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Marfin

Αναμένεται ανόδου συνέχεια στο ταμπλό.

Εuroxx

Η αγορά θα ανοίξει με θετικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Ασιατικές Αγορές

"Mαύρα πανιά" σήκωσαν στις πρώτες χρηματιστηριακές συναλλαγές της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, ωθούμενες πτωτικά από τα αρνητικά πρόσημα με τα οποία έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street. Τα άσχημα "μαντάτα" για το εργασιακό περιβάλλον στις ΗΠΑ οδήγησε στο "κόκκινο" τους κυριότερους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων και επενέφερε τις ανησυχίες για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αποτέλεσμα; Οι ασιατικές αγορές να υποχωρούν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο δείκτης δολαρίου να διολισθαίνει σε χαμηλό ενός μήνα, την λωρα που τα πολύτιμα μέταλλα σημειώνουν ράλι.

Στα ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 9.380,35 μονάδες, με απώλειες 1,2%. Ο ευρύτερος Topix κινήθηκε πτωτικά σε ποσοστό 1,11%. Στο Χονγκ Κονγκ και στη Σαγκάη οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, όπως επίσης και στη Ν. Κορέα, στην Ταϊβάν και στη Ν. Ζηλανδία. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX υποχώρησε σε ποσοστό 0,31%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 σημείωσε πτώση 0,48%. Ο Strait Times στη Σιγκαπούρη έχασε 0,71%.

Πτωτικά έκλεισε τις συναλλαγές της Παρασκευής η Wall Street, καθώς τα αρνητικά μάκρο που αφορούσαν την υψηλότερη της αναμενόμενης ανεργία και τη «βουτιά» του ρυθμού ανάπτυξης των θέσεων εργασίας «ψύχραναν» τους επενδυτές. Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,79% στις 12.151,26 μονάδες, ο S&P μειώθηκε κατά 0,97% στις 1.300,16 μονάδες ενώ ο Nasdaq απώλεσε 1,46 % για να καταλήξει στις 2.732, 78 μονάδες.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 06 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.