ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακυμάνσεις στο Χ.Α. - Δεν κράτησε το «πάρτι» στις ευρωαγορές - Πάνω από το 1,44 το ευρώ - Αρνητικά τα futures

14:45 - 10 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Παρά την κίνηση προς τις 1.280 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εξακολουθεί να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η αντίδραση είναι αναιμική, στις 1.265 μονάδες, με τις συναλλαγές στα 40 εκατ. ευρώ και πωλητές σε κάθε ανοδική πνοή της αγοράς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Alpha, που από τα 3,37 ευρώ, διαμορφώνεται τώρα, στα 3,27 ευρώ ή της ΕΤΕ, που από τα 5,03 ευρώ, υποχωρεί στα 4,88. Απώλειες 4,315 για την ΑΤΕ, στο 1,11 ευρώ, ενώ στο “κόκκινο” διαμορφώνονται, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Κέρδη πάνω από 5% για την MIG και άνω του 3% για την Marfin Popular. Aντίδραση έχει βγει και στην Ελλάκτωρ, καθώς υπάρχει εκτίμηση για ξεμπλοκάρισμα στη χρηματοδότηση των δημόσιων έργων.

Οι επενδυτές φιλτράρουν ακόμα το μεσοπρόθεσμο, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία έδωσε το ok για την χρηματοδότηση της Ελλάδας. Κουμπωμένοι όμως, είναι οι ξένοι, αφού αναμένουν πεερισσότερες λεπτομέρειες ως προς την εθελοντική μετακύλιση του χρέους με διακράτηση των παλιών ομόλογων.

Aγορές

Σε πτωτικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς, οι συνεχείς διαφωνίες και η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων αρχηγών ως προς την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους είναι πλήρως αποτυπωμένη στα ταμπλό. Όπως δείχνουν οι τάσεις, τα χθεσινά σημαντικά κέρδη που σημείωσαν οι ευρωαγορές δεν κράτησαν για πολύ, καθώς Βερολίνο και ΕΚΤ παραμένουν στα "μαχαίρια" για την εμπλοκή ή μη των ιδιωτών στη νέα βοήθεια στην Ελλάδα, την ώρα που πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο των ξένων μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο άλλες για πακέτο ύψους 120 δισ. ευρώ και άλλες για πακέτο ποσού 45 δισ. ευρώ.

Με την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα να διατηρείται, παρά τις βαρύτατες πιέσεις της Ευρώπης για συναίνεση, οι ευρωαγορές φαίνεται να μην έχουν πειστεί ότι οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας έχουν εξαλειφθεί για τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, αυτή την ώρα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κσατά 0,25% στις 5.842 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 μειώνεται κατά 0,53% στις 3.858 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει ελαφρά πτώση κατά 0,06% στις 7.156 μονάδες. Πάνω από το 1,44 το ευρώ και μάλιστα στα 1,44500 δολάρια.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τρισέ άφησε να εννοηθεί ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια τον Ιούλιο, μία κίνηση ωστόσο που οι αναλυτές θεωρούν ότι είχε προεξοφληθεί. Στη συνέχεια ο Trichet συνέχισε την κόντρα της ΕΚΤ με τη Γερμανία για την καταπολέμηση της ελληνικής κρίσης και τόνισε ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε λύση που δεν είναι «αμιγώς εθελοντική». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πλήρως ανεξάρτητη και δεν υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις.


Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας υποχώρησε 1,7% τον Απρίλιο , όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2009. Από τον Απρίλιο της περασμένης χρονιάς η πτώση υπολογίζεται σε 1,2%

Tα στοιχεία ήταν πολύ χειρότερα του αναμενομένου καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση 0,1% σε μηνιαία βάση και αύξηση 1,3% σε ετήσια.


Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) το Μάιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε μηνιαία βάση από τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε 2% σε σχέση με τον Απρίλιο ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε αύξηση 15,7%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση 1% στο μήνα και αύξηση 16,5% στο έτος.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 10 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.