ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβάζει στροφές το Χ.Α. - Κέρδη στην Ευρώπη - Πάνω από 1,44 το ευρώ

12:52 - 14 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Η αντίδραση που βγαίνει στην αγορά, δεν οφείλεται στις τράπεζες. Τα χαμηλά 14άρων και 15 ετών προκαλούν αυτόματες αγορές, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, ακόμα κι αν οι αγοραστές βγουν να πουλήσουν λίγο πιο πάνω. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται περίπου κατά 1%, στις 1.264 μονάδες, με τον πρώτο λόγο στην αντίδραση να έχουν η Βιοχάλκο και η Coca Cola, με κέρδη 4% και 3% αντίστοιχα.
Κοντά στο 1,5% διαμορφώνονται τα κέρδη σε Eurobank, Αlpha και Εθνική. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, στα 35 εκατ. ευρώ. Παρά την... “καταχνιά' που έχει πέσει πάνω από την ελληνική οικονομία, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup θα βρει την κατάλληλη συνταγή, ούτως ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας και να σταματήσει η μετάδοση του 'ιού' και σε άλλες χώρες.

Aγορές

Mε το γερμανικό DAX να ηγείται της ανόδου, σημειώνοντας κέρδη άνω του 1%, στο "πράσινο" διαπραγματεύονται στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ευρωαγορές, με το "βλέμμα" τους να επικεντρώνεται στο έκακτο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, με το ελληνικό πρόβλημα και τις προτάσεις επίλυσής του να μονοπωλεί τη συζήτηση της συνεδρίασης.


Η ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηρίων βασίζεται κατά κύριο λόγο στην υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια, γεγονός το οποίο επισκιάζει τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P.


Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,49% στις 5.901 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κερδίζει κατά 0,79% στις 3.879 μονάδες και τέλος, στο Λονδίνο, ο δείκτης DAX αυξάνεται κατά 1,14% στις 7.166 μονάδες. Πάνω από το 1,44 το ευρώ και μάλιστα στα 1,44540 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.