ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στο ΧΑ, αλλά στα ύψη το CDS - Αρνητική απάντηση στο Eurogroup από ευρωαγορές - Σε αναστολή διαπραγμάτευσης το χρηματιστήριο στο Παρίσι

10:38 - 20 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Την αντίδραση ψάχνει για δεύτερη συνεχόμεη συνεδρίαση η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με το γενικό δείκτη στα όρια των 1.260 μονάδων με εντολές αγορών την Coca-Cola, τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ.
Θεωρείται δεδομένο για τους επενδυτές που παίζουν Ελλάδα ότο θα βρεθεί λύση στη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Σημαντικά κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα καταγράφουν οι Alpha και Βιοχάλκο με την Eurobankl και την Κύπρου να υποχωρούν οριακά και τη μετοχή της Εθνικής ν χτίζει στήριξη στα 4,75 ευρώ.

Στην Ευρώπη, οι αγορές υποχωρούν, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το συνολικό σχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό παρατηρείται μεγάλη πτώση στις ευρωπαικές αγορές. Ο τζίρος διαμορφώνεται κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

CDS

Το κόστος ασφάλισης ελληνικού και ιταλικού χρέους  έναντι αθέτησης πληρωμών αυξήθηκε την Δεύτερα μετά την καθυστέρηση των  υπουργών να δώσουν έκτακτα δάνεια στην Ελλάδα και την προειδοποίηση της Moody's  για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας. 
Το κόστος ασφάλισης των πενταετών τίτλων αυξήθηκε κατά 128 μονάδες βάσης στις  2.025,  σύμφωνα με το Markit, ενώ τα αντίστοιχα ιταλικά σημείωναν άνοδο 11  μονάδων, στις 182 μονάδες βάσης.

Aγορές

Με σημαντικές απώλειες κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, την ώρα που σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε το χρηματιστήριο στο Παρίσι λόγω τεχνικού προβλήματος που θα αποκατασταθεί.

Οι ευρωαγορές μάλλον δεν "είδαν" με πολύ θετικό μάτι την προϋπόθεση που έθεσαν χθες στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου, η οποία και αφορά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή, καθώς οι πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα προκαλούν αβεβαιότητα για το εάν τελικά θα περάσει το Μεσοπρόθεσμο.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 μειώνεται κατά 0,72% στις 5.674 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,15% στις 7.081 μονάδες. Στο 1,42 το ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 20 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.