ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη για Χ.Α. και Ευρώπη - Πάνω από 1,43 το ευρώ

13:03 - 21 Ιουν 2011 | Σχόλια Αγοράς
Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές επιχειρείται αντίδραση στο Χ.Α. Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στα επίπεδα των 1.245 μονάδων. Η στήριξη κάτω των 1.210 μονάδων δείχνει προς το παρόν ισχυρή, αφού η αγορά στηριζόμενη στις μετοχές του 20άρη και χωρίς μεγάλη συμμετοχή, διατηρεί τα αντανακλαστικά της. Και κυρίως, οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τυχόν διάσπαση των 1.200 μονάδων μπορεί ν' ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 27,4 εκατ. ευρώ, με την μετοχή του Τιτάνα να καταγράφει τα περισσότερα κέρδη από τον 20άρη κατά 4%, αλλά με αστείες συναλλαγές, μόλις 6 χιλ. Τεμαχίων. Στην Alpha βγήκαν εντολές αγορών, με τα κέρδη για την μετοχή να ξεπερνούν το 2,8%, στα 3,25 ευρώ και 355 χιλιάδες τεμάχια. Για τις 4/7 έχει προγραμματιστεί η λήψη απόφασης για αύξηση κεφαλαίου. Κέρδη 3% για την Eurobank, στα 3,10 ευρώ και 1,315 ενισχύεται η ΕΤΕ, στην οποία έχει γίνει σχεδόν το 1/3 του ημερήσιου τζίρου.

Δεύτερη συνεχόμενη άνοδος για την Alapis, με κέρδη άνω του 6%, Φουρλής 2%, Ελλάκτωρ 1,94%. Επίσης, ενδιαφέρον έχει βγει για την ΕΥΑΘ, την ΕΧΑΕ, τον ΟΛΘ, τον Μυτιληναίο, την Coca Cola και τα Folli Follie.

Aγορές

Μέσω της Ιαπωνίας τα σημερινά κέρδη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Η "καλή μέρα" από το πρωί φαίνεται, με τις ευρωαγορές να κνούνται σε ανοδικό έδαφος, έπειτα από τη δέσμευση του Ιάπωνα υπουργού ότι η χώρα του θα αγοράσει περαιτέρω ευρωπαικό χρέος, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωπαική περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η αισιοδοξία των επενδυτών τόσο για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική Βουλή όσο και για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, επαναφέρει κερδοφορία στα ευρωπαικά ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 αυξάνεται κατά 0,64% στις 5.703 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,83% στις 3.831 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,80% στις 7.207 μονάδες. Πάνω από το 1,43 το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,43760 δολάρια.

Στήριξη στην Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη υπερχρεωμένη Ευρωζώνη θα παράσχει η Ιαπωνία. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Yoshihiko Noda σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδωσε τη δέσμευσή ότι η χώρα του πρόκειται να αγοράσει περαιτέρω ευρωπαικό χρέος, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ιαπωνία θα ενισχύσει το δανεισμό της σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, με σκοπό να συμβάλει στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η ετοιμότητα αυτή της Ιαπωνίας ως προς την συμμετοχή στην επίλυση των ταλαιπωρημένων κρατών - μελών της ευρωπαικής περιοχής πηγάζει από τις έντονες ανησυχίες, ότι σε περίπτωση που η ευρωπαική κρίση χρέους εξαπλωθεί περαιτέρω, τότε οι ιαπωνικές εξαγωγές θα πληγούν βαθύτατα και μαζί τους και το γιεν...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.